25 / 04 / 2024

Port Poseidon projesi dünyada ilk 10'a girmeyi hedefliyor!

Port Poseidon projesi dünyada ilk 10'a girmeyi hedefliyor!

Adını Ege’nin mitolojik tanrısından alan Port Poseidon, A plus hizmetlerle sadece Ege’de değil dünyada ilk 10’a girme hedefinde. Port Poseidon projesi, Muğla’nın yeni yıldızı olmaya oynuyor.



Fransız mimar Xavier Bohl ve ünlü mimar Prof.Dr. Cengiz Eren tarafından tasarlanan Port Poseidon projesi, Muğla’nın yeni yıldızı olmaya oynuyor. Dev Yapı tarafından 2009 ruhsatlı, 180 milyon dolarlık yatırımla büyüyen proje, Muğla Milas’ta yükseliyor.


12 ay boyunca hizmet


Türkiye'nin ilk ve bölgenin lüks yaşam hizmetinin 12 ay boyunca hüküm süreceği tek proje olan Port Poseidon Muğla, dünyada ilk 10 proje arasına girmeyi hedefliyor. Projenin inşaat yapım işlerini de Sofaline Mobilya İnşaat üstlendi. Ayrıca projenin iç mimari işleri yine Sofaline Mobilya güvencesiyle kişiye özel yapılacak. Her ev için 3 farklı mimari uygulama seçeneğiyle projede yaşayacak kişilere istedikleri tarzda bir yaşam sunuluyor.


Projeyi geliştirirken esinlendik


Dev Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tarakçı, “Ülkemize ve ekonomimize inanıyoruz” dedi. “Proje geliştirilirken Ege’nin mitolojik tanrısı Posedion’un krallığı konseptini baz aldık” diyen Tarakçı, evlere  Poseidon’un çocuklarının adları verildiğini belirtti.


Önce devir sonra isim değişikliği


PORT Kazıklı, 2009 yılında ruhsatları alınarak ortaklı olarak yola çıktı. 2014 yılının Temmuz ayında da Dev Yapı Mühendislik ile projenin devri konusunda görüşmeler başladı. Devir işlemlerinden sonra projenin adı, Port Poseidon Muğla olarak değiştirildi. Port Poseidon projesi 114 adet 5+1 tipindeki kanal evleri, 154 adet 4+1 tipinde villa, 66 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipindeki dairelerden oluşuyor. 


İşte projenin sunduğu ayrıcalıklar


MUĞLA Milas’ın Kazıklı Koyu'nda inşa edilen projede, 113 odalı suit marina oteli ve 11 adet mağazalı çarşı yer alıyor. Projede evlere Asopos, Aiolos, Triton, Theseus, Pelias, Panionium, Nelius, Talina gibi projenin adının da esinlenildiği Poseidon’un çocuklarının adları verildi. İşte projenin sunduğu özel hizmetler: Denizaltı restaurant, site hizmetine ait helicopter-yat ve deniz uçağı, Elektrik ve su kullanımında %30-40 daha az fatura ödeme imkanı(doğal enerji), evinin önüne Tekne/Yat’ını park et ve Uç konsepti, 365 gün  24 saat Housekeeping sistemi…


Vatan


Geri Dön