19 / 04 / 2024

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) EU Talks kapsamında çevrim içi olarak "Türkiye-Portekiz İş Birliği Fırsatları" webinarı düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk şirketlerine ve kurumlarına daha kuvvetli bir şekilde iş birliği yapmayı öneren Portekiz'in  Ankara  Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao bir takım önerilerde bulundu. 

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

İnşaat sektörüne dair yatırımlarının artması yönünde çağrı yapan Leitao şu açıklamalarda bulundu: 

"Türkiye ve Portekiz her biri Avrupa'nın iki kenarındaki ülke. Bu lokasyondan faydalanabiliriz. Üçüncü ülkeler tarafından bu lokasyon bir 'hub' olarak kullanılabilir. Her ülkede seçilmiş iş fırsatlarına odaklanmalı. Örneğin, inşaat ve turizm sektörleri Portekiz ve Türk şirketlerinin iş birliği yapabileceği konular. Çok benzerliklerimiz ve bağlarımız var. Politik, kültürel ve ticari düzeydeki ilişkimiz her zaman çok iyi olmuştur. Bu mükemmel ortamdan daha fazla faydalanmalı, iki taraflı ticaret ve yatırımlarımızı artırmalıyız."
 

Portekiz'de konut satın alarak AB vatandaşlığı fırsatı!


Geri Dön