20 / 04 / 2024

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazanıyor!

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazanıyor!

Global yatırımcının gözdesi olan Portekiz'de yapılan gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazandırıyor. Proje tipine göre 18 ya da 24 ay süren inşaat süresinde yatırım Euro üzerinden ciddi bir değer artışı sunuyor... 



Global piyasada gayrimenkul pazarı bazı ülkelerde stabil ya da aşağı doğru hareket ederken, farklı bir lokasyonda yüksek artış gösterebiliyor. Bu duruma en iyi örnek son yıllarda global yatırımcının gözdesi olan Portekiz!

10 milyonluk nüfusu, büyüyen ekonomisi, ılıman havası, artan turizm gelirleri, düşük maliyete yüksek yaşam kalitesiyle Kuzey Avrupa, Brezilya, Çin, Rusya ve Türkiye’nin radarında olan Portekiz, euro bazında kira getirisi ve mülkün değer artışı ile yatırımcıların iştahını kabartıyor.

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazanıyor!

Bir Taşla İki Kuş: Hem yatırım, hem Golden Visa! 

Yılda sadece 7 gün kalma şartı ve 500 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı ile en etkin Golden Visa olanağı sunan Portekiz hem ailece oturum ve çalışma izni alıp süreç sonunda AB vatandaşlığı isteyen, hem de yatırımını globalleştirmeyi tercih edenlerin 1 taşla 2 kuş vurmalarını sağlıyor. 

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazanıyor!

Yeni nesil yatırımda ‘turistik gayrimenkul’ öne çıkıyor 

Gün geçtikçe daha fazla turist çeken ve ekonomisinin yüzde 10’luk gelirini turizmden sağlayan Lizbon’daki turistik gayrimenkul yatırımları alıcılarına yılda yüzde 4 kira getirisi sağlıyor. Yılda 7 günlük konaklama hakkıyla dekorasyon, yönetim, pazarlama derdi olmadan hazır ve dertsiz yatırımın olanağı sunan Upon Lisbon – Benfica Luxury Flats’de 300 bin Euro’dan başlayan alternatifler ile ve planlanan 2. Havalimanına 7km’lik mesafede hayata geçen Upon Alcochete -Praia do Sal’de 200 bin Euro’dan başlayan son alternatifler yurtdışından olduğu kadar garanti gelir potansiyeli ile yerli yatırımcı talebini de karşılaşıyor. 

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazanıyor!

“Projeye topraktan girmek” Portekiz’de de karlı!

2013’ten beri yükselişe geçen ekonomisi ve artan rakamlarıyla yerli yatırımcının da aktif olduğu pazarda bitmiş yeni daire arzı talebe yetmiyor, bu durumda da maketten satılan projeler bittiğinde lokasyonuna ve projeye giriş zamanlamasına gore yüzde 20’den yüzde 45’e değişen oranlar prim yapıyor. Proje tipine göre 18 ya da 24 ay süren inşaat süresinde yatırım euro üzerinden ciddi bir değer artışı sunuyor. 

Buna en büyük örnek olarak inşaata başlamadan yüzde 45’i satılmış olan Benfica Lux Prime (310 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla) aynı şekilde inşaatı başlamadan yüzde 55’i satılmış olan Unique Belem  (435 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla) projeleri yüksek değer artış potansiyeli sunuyor. 

Yatırım ve yaşam kriterlerinize uygun alternatifleri ve pazar dinamiklerini Portekiz’de Ev ile kendi dilinizde öğrenebilirsiniz. 

 

http://golden-visa.portekizdeev.com/

 


Geri Dön