26 / 04 / 2024

Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Prefabrik evler, betonarme yapılardan farklıdır. Hem görünüş hem de kullanılan malzemeden dolayı fiyat farkları ortaya çıkmaktadır. Peki prefabrik evlerin fiyatı metrekareden metrekareye değişiyor mu, Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?



PREFABRİK EVLERİN METREKARESİ KAÇ PARADIR?

Prefabrik evlere ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Prefabrik evler, normal betonarme evlere göre daha kısa sürede inşa edilmektedir. Hayalinizde canlandırdığınız eve kavuşma fırsatı sunan prefabrik evler, depreme dayanıklı olması ve normal evlere göre maliyetinin düşük olması ile bilinmektedir. Metrekare birim fiyatı 250 TL’den başlayan prefabrik evler isteğe göre tek katlı, dubleks ve yazlık villa şeklinde inşa edilebiliyor. Dış cephe izolasyonunun yapılması halinde yaklaşık 80 yıl ömrü olan prefabrik yapıların 100 metrekaresi 25 bin TL’den satılmaktadır. 68 metrekare 2+1 ev 18 bin 500, 155 metrekare dubleks ev 55 bin TL, 98 metrekare tek katlı bir evin ise 30 bin TL’den satıldığı prefabrik evlerde kat sayısına göre ekstra malzeme ve uygulamalar nedeniyle metrekaresi 450 TL’ye kadar çıkabiliyor. Yüzde 85 oranında fabrikada tamamlanıp gelen prefabrik evler, 15 gün ile 45 gün gibi kısa bir süre içinde hazır oluyor.

PREFABRİK EV YAPMANIN ŞARTLARI NELERDİR? PREFABRİK EV YAPTIRMAK KOLAY MI?

Prefabrik ev yapmanın şartları var mı yok mu merak edilmektedir. Normal konutlar, 3194 numaralı İmar Kanununun 20. Maddesi gereğince, yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun olarak yapılabilir. Bu nedenle de diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması istenir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınması gerekir. Yapı ruhsatı almak için verilen dilekçeye şu belgelerin eklenmesi de gerekmektedir. İşte istenen belgeler;

Evin inşa edileceği yerin tapusu gerekmektedir, arsa hisseli ise hissedarlardan alınan muvafakatname olmalıdır,

  • Mimari proje gerekmektedir,
  • Elektrik, su ve kalorifer tesisatı projeleri olmalıdır,
  • Statik proje yapılmalıdır,
  • Ebatlı ya da röperli kroki olmalıdır.

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev için kredi var mı?

1 artı 1 prefabrik ev kaç para?


Geri Dön