28 / 03 / 2024

Prof. Dr. Gürsel Öngören imar planlaması değişikleri hakkında bilgi verdi!

Prof. Dr. Gürsel Öngören imar planlaması değişikleri hakkında bilgi verdi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öngören: "Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliğinde bu ay birçok avantajlı değişiklik yapıldı. Parsel birleştirmelerinde de arsa sahiplerinin 3'te 2 çoğunluğuyla hareket edilebiliyor.



Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Yönetim Kurulu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliğinde bu ay birçok avantajlı değişiklik yapıldığını belirterek "Parsel birleştirmelerinde arsa sahiplerinin 3'te 2 çoğunluğuyla hareket edilebiliyor. Bu fırsat inşaat sektörü tarafından kaçırılmamalı, inşaat yatırımcıları tek bir parsele aynı binayı yeniden yapmak yerine, riskli binalar olan birkaç parseli birleştirerek daha büyük işler yapabilirler" dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda bilgi ihtiyacı duyanlara hukuki ve akademik kapsamda doğru bilgiyi sağlamayı hedefleyen Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu"nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Öngören, inşaat sektörü ve imar planlamasındaki değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Öngören, 2011 Van depremi sonrası devlet tarafından başlatılan değişim hareketinin imar düzeni ve inşaat sektöründeki tüm kuralları yenilediğim belirterek, sürecin Kentsel Dönüşüm Yasası sonrası, imar kanununun da değiştirilmesiyle tamamlandığını söyledi.


Ankara Ticari Hayat


Geri Dön