29 / 03 / 2024

Propa Auro Kartal 30 milyon dolar ciro getirecek

Propa Auro Kartal 30 milyon dolar ciro getirecek

37. yılını kutlayan Propa, 2010'a yeni projelerle girdi



Gayrimenkul geliştirme alanındaki 37 yılı aşkın bilgi birikimini ve deneyimini estetik ve teknoloji ile birleştiren Propa İnşaat A.Ş., bugüne kadar Türkiye'nin pek çok yerinde sayısı projeye imza attı. Sektörde, tüm projelerini eksiksiz, zamanında ve hatta zamanından önce teslim eden prestijli bir firma olarak tanınan Propa İnşaat, en son Trakya'nın en büyük özel toplu konut ve AVM projesi ÇorluPark, Boğaz'da butik bir site olan Sarıyer Park ve Bodrum'daki Gizli Vadi Evleri, Royal Resort, Royal Blue ve Royal Residence projelerini tamamladı. Bugüne kadar, kendi öz kaynakları ile 100'e yakın kamu ve özel sektör proje ve taahhüdünü başarıyla tamamlayıp teslim eden Propa İnşaat, 2010 yılında iki yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Propa İnşaat A.Ş.,  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmasına rağmen baba mesleği olan müteahhitliği devam ettirme kararı alan Harun Reşit Özçiçek tarafından kuruldu. Şu an ise şirketi aktif olarak oğlu Can Reşit Özçiçek yönetiyor. 1973 yılında 86 konutluk bir kooperatif inşaatı ile sektöre giriş yapan Özçiçek ailesi, daha sonra 700 dükkandan oluşan Aydın Çine Sanayi Sitesi ve Aydın DSİ XXI. Bölge Müdürlüğü hangar ve idari üniteler inşaatlarını gerçekleştirdi. 1992 – 2000 yılları arasında turizm sektöründe de yer alan Propa, yabancılara konut satışını çok erken keşfederek Bodrum'da projeler hayata geçirdi.

Bir yandan Bodrum'daki projeleri devam ederken 2005 yılında, İstanbul'a yakınlığı, ulaşım kolaylığı, hızlı artan nüfusu ile hızla gelişmekte olan sanayi bölgesi Çorlu'yu keşfeden Propa, 17 bloktan oluşan 952 konutluk nitelikli site ve alışveriş merkezi projesine imza attı. Projenin konut bölümünü 24 ayda bitiren Propa, söz verdiği tarihten bir yıl önce evleri sahiplerine teslim etmiş oldu.

Sarıyer sırtlarında, Boğaz ve orman manzarası, ulaşım kolaylığı ve nitelikleri ile fark yaratan 26 dubleksten oluşan butik proje Sarıyer Park'ı da tam 7 ay erken teslim eden Propa'nın, bu projesinden geriye sadece 6 ev kaldı. Şu an bu 6 özel dubleks 2009 yılı fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

Müşterileri için yaşamı senaryolaştırdıklarına dikkat çeken Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, yaşamda karşılaşılabilecek tüm sorunları, ihtiyaçları ve olası beklentileri en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak mümkün olabilecek en mükemmel yaşamın senaryosunu yazdıklarını ve projelerini bu senaryoya göre tasarladıklarını söyledi. 

2010 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını ifade eden Özçiçek, çok ses getirecek iki yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Bunlar arasında öncelikli olan ise planlı gelişimiyle gittikçe değerlenen ve Anadolu yakasının Büyükdere Caddesi olması beklenen Kartal'da, E-5 aksında konumlanan PROPA AURA Kartal… 8 bin metrekare alan üzerinde, iki blokta toplam 224 konuttan oluşan PROPA AURA Kartal, sahip olduğu “ilk”lerle İstanbul'un tam donanımlı rezidans projelerinden biri olmaya aday. 

PROPA AURA Kartal ile 30 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirten Özçiçek, Zincirlikuyu'da şirket mülkiyeti olan arsa üzerinde 3 bin metrekarelik, modern ve akıllı, A grubu bir ofis projesi planladıklarını bildirdi. Kiralama modeli ile bu projeden de 15 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyleyen Özçiçek, 2010 yılının ikinci yarısında ise yeni bir rezidans projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtti. Özçiçek, Anadolu yakasının en merkezi konumunda benzersiz özelliklere sahip olacak bu projenin yaklaşık büyüklüğünün 60 milyon dolar olduğunu açıkladı. Özçiçek, Bodrum'da 30 dükkandan oluşan Outlet Center projesini de bu yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını sözlerine ekledi. 


Geri Dön