04 / 05 / 2024

PTT'den 55 bin kişi personel alımı yapılacak! Dolgun maaşlı işin şartları neler?

PTT'den 55 bin kişi personel alımı yapılacak! Dolgun maaşlı işin şartları neler?

PTT, 55 bin personel alımı yapacağını duyurarak iş arayan vatandaşlara umut verdi. Dolgun maaşların yanı sıra diğer sosyal hakların da verileceği açıklanan alımların, işsizlik oranlarının yükselişi nedeniyle bekleyen birçok kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor.



Enflasyonun giderek artması pek çok kişiyi yaşam sıkıntısına düşürmüştür. PTT’nin 2023 yılı için çok sayıda personel alımını duyan kişiler başvuru şartlarını ve başvuru tarihi gibi detayları araştırmaya başladı. PTT tarafından gerçekleştirilecek olan 55 bin kişilik personel alımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

PTT den 55 bin kişi personel alımı yapılacak! Dolgun maaşlı işin şartları neler?

PTT personel alımına başvurmak için istenen şartlar

PTT personel alımına başvuracak kişilerden bazı şartları taşımasını istemektedir. PTT personel alımına başvurmak için istenen şartlar şu şekildedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. İlgili pozisyonlara 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi kapsamında yer alanlar da başvuruda bulunabilirler. Ancak bu şart PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler adaylar dışındaki adaylar için geçerlidir.
  2. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak. Başvuru tarihi itibarıyla yaş sınırını aşmış olan adaylar başvuruda bulunamazlar.
  3. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. Bu kapsamda adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.
  4. On sekiz yaşını tamamlamış olmak. Başvuru yapabilmek için adayların en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir.

 


Geri Dön