28 / 03 / 2024

Putin'den inşaat sektörüne özel destek!

Putin'den inşaat sektörüne özel destek!

Kriz döneminde ekonomiyi canlandırmak için destek programlarını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, "İnşaat sektörü, hem kendisini hem de diğer sektörleri destekleyen lokomotif sektör'' dedi.



Rusya Devlet Başkanı Putin, kriz döneminde ekonomiyi canlandırmak amacıyla destek programlarını açıkladı.

TürkRus'ta yer alan habere göre; sektöre umut veren Putin, "İnşaat sektörü, hem kendisini hem de diğer sektörleri destekleyen lokomotif sektör. Ekonominin yeniden canlanmasında önemli rolü var. Devlet gerekli desteği sağlayacak" diye konuştu.

Rus liderinin yaptığı açıklamasında, konut alımından ipotek faizini yıllık yüzde 6,5'e azaltan bir özel destek programı açıkladı.

Rus lider, "Hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, hem de inşaat sektörünü dsteklemek için özel ipotek programı başlatılmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni program kapsamında ipotek kredisi kasım ayına kadar alınabilecek. Bu şartar altında ipotek kredisi, yeni inşa edilen ve lüks olmayan konutlar için kullanılabilecek.

Çekebilecek kredinin miktarı Moskova ve St. Petersburg'da 8 milyon ruble, diğer bölgelerde 3,5 milyon ruble olarak açıklanacak.

Rusya'da şu anda bankaların ipotek faizleri yıllık yüzde 8-9 civarında oluyor. Bu karar sonrasında yapımı süren konut inşaat projelerini desteklemek ve inşaat sektöründe krizin etkisini hafifleteceğini ifade etti.

Bu arada Moskova ve oblastta konut inşaatı  gerçekleştirilen büyük şirketler, koronavirüs önlemleri nedeniyle ara verilen inşaat çalışmalarıma yeniden izin verilmesi için çağrı yaptı. 

Şirketlere ortak çağrıda bulunarak, gerekli her türlü sağlık önleminin alınacağıyla ilgili taahhütte bulunulacağı kaydedildi. Acil ve öncelikli olanlar dışında inşaat faaliyetleri de geçen hafta ara verilmişti.


Geri Dön