25 / 04 / 2024

Quasar İstanbul projesi hızla yükseliyor!

Quasar İstanbul projesi hızla yükseliyor!

Quasar İstanbul, 189 bin 620 metrekarelik inşaat âlanında büyüklükleri 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut ile 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağazanın yer aldığı toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alan katından oluşuyor.




Büyükdere aksında eski Likör Fabrikası'nın arazisinde Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Quasar projesi hızla yükseliyor. 


23 bin 700 metrekare arazi üzerine konumlandırılan karma proje Quasar İstanbul, 189 bin 620 metrekarelik inşaat âlanında büyüklükleri 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut ile 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağazanın yer aldığı toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alan katından oluşuyor. 


Fairmont'u getiriyor Türkiye'deki lüks kavramını Avrupa'nın lüks anlayışıyla birleştiren Quasar İstanbul; dünyada 20 ülkede 66 oteli bulunan ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zincirlerinden Fairmont Hotels'i Türkiye'ye getiriydf. Projede yer alan otelin dışında ofis bölümü de dünyada birer ikon haline gelmiş, filmlere konu olmuş The Plaza New York ve Londra Savoy gibi otellere sahip Fairmont Hotels tarafından işletilecek. 

Mecidiyeköy'deki Eski Likör Fabrikası'nın arazisinde yapımı devam eden Quasar İstanbul karma projesi, Türkiye'ye 10 dalda ödül getirdi. 


Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde Türkiye'ye 3 Avrupa birinciliği getirerek, toplam 10 ödülle rekor kıran ve Dubai'deki Cityspace Fuarı'nda da 'En İyi Ticari ve Karma Kullanımlı Proje' dalında gelecekteki projeler arasında büyük ödüle layık görülen Quasar İstanbul Projesi'nde Fairmont Hotels'in varlığının ofislere ayrı bir önem kattığını söyledi. 


,Quasar İstanbul karma projesinde; Fairmont Quasar istanbul Hotel, Fairmont Residences Quasar istanbul, Fairmont Offices Quasar istanbul ve Quasar Residences'm yer aldığını belirten Özkan, "Projemiz Avrupa, Asya ve Amerika'daki lükse olan bakışını harmanlayarak Türkiye'ye yeni bir lüks anlayışı kazandıracak. İsviçre disiplini ve titizliği ile sürdürdüğümüz Quasar İstanbul'un ince ayrıntılarla tasarlanan ofis alanları gibi gelecekte yeni karma projeler ya da ofis projeleri geliştireceğiz" diye konuştu. 


Dünyada bir ilk Yaklaşık 500 milyon İsviçre Frangı yatırım değeri ile Türkiye'deki en büyük İsviçre yatırımı konumunda olan Quasar İstanbul'un 25 bin metrekarelik bölümünün Fairmont Hotels tarafından işletileceğini kaydeden Özkan, Fairmont'un hizmet vereceği alanlar arasında ofis/homeofis bulunduğunu söyledi. Proje içinde aynı kat üzerinde kullanılabilecek 4 bin metrekarelik alanlı ofisler bulunduğuna dikkat çeken Özkan şöyle konuştu: "Dünyaca ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zinciri Fairmont, Quasar İstanbul ile dünyada ilk defa ofislere hizmet verecek. Ofis pazarı içerisinde büyük ölçekli firmalar için aynı katta büyük metrekarelere sahip olmak işleyiş açısından büyük avantaj sağlıyor. 


Ayrıca İstanbul'un kalbinde, yeşilin en güzel tonları içinde, Fairmont Hotels'in yanısıra Hollandalı ünlü iç mimar Marcel VVanders ve İngiltere'nin ödüllü inşaat taahhüt şirketi ARUP gibi güçlü ve dünyaca ünlü markalarla yükselen bir projede yer almak yaşayanlara ayrıcalık sağlayacak" dedi. Özkan, yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarmdan Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB'yi almaya hak kazanan Quasar İstanbul projesinde homeofis metrekare fiyatlarının 6 bin 600 dolardan, ofis metrakre fiyatlarının ise 5 bin 300 dolardan başladığını açıkladı. 


Dünya


Geri Dön