20 / 04 / 2024

Queen Central Park Bomonti'de Doka ile inşaat çalışmaları sürüyor!

Queen Central Park Bomonti'de Doka ile inşaat çalışmaları sürüyor!

26,000 metrekarelik alanda 52 kat ve 195 metre yüksekliğe ulaşacak Queen Central Park Bomonti projesinde, Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi sayesinde inşaat çalışmaları her türlü hava koşulunda maksimum güvenlikle sürdürülüyor.




26,000 metrekarelik alanda 52 kat ve 195 metre yüksekliğe ulaşacak Queen Central Park Bomonti projesinde, Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi sayesinde inşaat çalışmaları her türlü hava koşulunda maksimum güvenlikle sürdürülüyor. Bu sayede kesintisiz çalışma ortamı sağlanmış ve işgücünden azami verim alınmış olunuyor.


İnşaat ve gayrimenkul sektöründe son 10 yıl içinde başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde çok önemli projeler yapılmakta. Bu projelerin yapım aşamasında hız ve güvenlik ön plana çıkıyor. 


Özel ve zorlu geometriye sahip yapılarda uzman mühendis kadrosu ile projeye özel mühendislik hizmeti ve çözümler sunan Doka, Queen Central Park Bomonti projesine de en ideal çözümü sunarak hareketli bir cepheye sahip olan bina için betonarme yapının çepeçevre ve hiçbir boşluk olmadan kapatılabilmesini sağladı. Özel ayaklar kullanılarak bina geometrisine uygun şekilde dışarı çekilebilen paneller kolaylıkla bir sonraki kata tırmandırılabiliyor. Böylelikle bina hareketinin olduğu alanlarda bile vinç kullanım ihtiyacı ortadan kaldırılarak, hem vinç kapasitesinden tasarruf edilmiş hem de her hava koşulu ve şartta kesintisiz çalışma ortamı yaratılmış olunuyor. Kaba yapının yapımını hiçbir şekilde engellemeden yapıyla beraber ve yapı cephesine bitişik hidrolik olarak yükselen sistem, kule vinçlerin çalışamayacağı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemini güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. 


İstanbul’un kalbinde sarı koruma perdeleri

2017’de tamamlanması planlanan Queen Central Park Bomonti projesi ile İstanbul’un kalbinde yeni bir yaşam merkezi doğuyor. Kraliçe tacını andıran mimarisi ve içerisinde yer alan şehir parkı nedeniyle Queen Central Park ismini alan projenin inşaatı Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi ile güvenle sürdürülüyor. 


52 kat ve 195 metre yüksekliğe ulaşması hedeflenen projenin inşaat çalışmalarında Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi sayesinde her türlü hava koşulunda maksimum güvenlikli çalışma ortamı yaratılarak kesintisiz çalışma ve böylelikle işgücünden azami verim alınması sağlanacak. 


Proje ismi: Queen Central Park Bomonti

Yatırımcı firma: Sinpaş GYO

Müteahhit firma: SMS İnşaat

İnşaat başlangıç tarihi: Mart 2016

İnşaat tamamlanma tarihi: 2017

Kat: 52

Yükseklik: 195 m

Kullanılan sistem: Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi


Geri Dön