19 / 04 / 2024

Quentin Tarantino'ya NFT satışı sebebiyle dava açılıyor!

Quentin Tarantino'ya NFT satışı sebebiyle dava açılıyor!

Quentin Tarantino'ya NFT satışı sebebiyle dava açıldı. Quentin Tarantino, Pulp Fiction'ın şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış sahnelerini NFT olarak satmayı hedeflediğini duyurunca tepkilerle karşılaştı.



Quentin Tarantino, Pulp Fiction'ın şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış sahnelerini NFT olarak satmayı hedeflediğini duyurunca Mirimax'tan tepki geldi. Harvey ve Bob Weinstein tarafından kurulan şirket, Oscar ödüllü yönetmene dava açıyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1994 yapımı filmin yapımcılığını üstlenen Miramax, ABD Merkez Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde Tarantino’ya sözleşme ihlali, telif hakkı ve ticari marka ihlali gerekçeleriyle dava açılıyor. 

Quentin Tarantino ya NFT satışı sebebiyle dava açılıyor!

Miramax davada, filmi yöneten Tarantino’nun token patlamasından para kazanmaya istekli olduğuna dikkat çekti. 2 Kasım tarihli bir açıklamada Tarantino, OpenSea üzerinden Pulp Fiction’ın daha önce hiç görülmemiş gizli yedi sahnesini açık artırmaya sunacağını belirtmişti.

Miramax, ünlü film yönetmenine bir ihtar mektubu yolladı ve şu ifadelere yer verdi: 

“Tarantino’nun Miramax’ı döngünün dışında tutması özellikle sorunlu, çünkü Pulp Fiction’ın neredeyse tüm haklarını (üretimin tüm aşamalarındaki tüm öğelerini) 1993’te Miramax’a verdi.”

ABD'de kripto paralar için yeni düzenleme yapılacak mı?

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15’inci insanı oldu!

Tim Cook, kripto paraya yatırım yaptı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön