25 / 04 / 2024

ABD'de kripto paralar için yeni düzenleme yapılacak mı?

ABD'de kripto paralar için yeni düzenleme yapılacak mı?

ABD'li regülatörden kripto paralara ilişkin düzenleme çağrısı geldi. Para Birimi Denetim Ofisi (OCC) Başkan Vekili Michael Hsu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



ABD'de Fed, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetim Ofisi'nin (OCC) kripto paralar konusunda ortak bir açıklamaya hazırlandığına dikkat çekildi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; OCC Başkan Vekili Michael Hsu söz konusu ortak açıklamanın kripto para sektörü için çok dostane olmadığının altını çizdi. 

ABD'de kripto paralar, dijital tokenların regülasyonuna daha temkinli bir yaklaşım açıklamaya hazırlanan bankacılık denetleme kuruluşları tarafından kaynaklanan yeni bir engelle karşı karşıya kalabilir.

ABD de kripto paralar için yeni düzenleme yapılacak mı?

Para Birimi Denetim Ofisi (OCC) Başkan Vekili Michael Hsu, federal kurumların, hükümetin sanal paraları daha iyi ele alabilmek için bu sene hazırladığı bir gözden geçirme olan “kripto koşusu”nun sonuçlarını kapsayan bir ortak açıklama yapmaya yakın olduğuna vurgu yaptı. 

Hsu, OCC, Fed ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun ortak açıklamasının sektör açısından çok dostane olmadığının da altını çizdi. 

Hsu, ev sahipliğini Philadelphia Fed’in yaptığı bir finansal teknoloji konferansında gerçekleştirdiği konuşmasında, “Kurumlar kripto faaliyetlerine yüksek bir temkinlilik derecesi ile birlikte çok dikkatli yaklaşıyor” diye konuştu. 

ABD de kripto paralar için yeni düzenleme yapılacak mı?

Hsu ayrıca, Trump’ın başkanlık döneminin sonunda OCC tarafından duyurulan ilkelerin bankaları kripto para işine girmeye teşvik etme şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğine de dikkat çekti. Hsu, OCC’nin, önceki başkan vekili Brian Brooks zamanında hazırladığı yorumsal mektuplar şeklinde isimlendirilen girişime açıklık getirmeye hazırlandığını ifade etti. 

Hsu, “Yapılacak açıklamalar, güvenlik ve sağlamlığın olağanüstü olduğunu vurgulayacak. Çok dikkatli ve temkinli ilerleyeceğiz ve bankaları da aynı şekilde ele alacağız” diye konuştu.

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15’inci insanı oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön