26 / 04 / 2024

Radisson Collection 2020'de açılacak!

Radisson Collection 2020'de açılacak!

Ant Yapı tarafından "Bodrum'da bir cennet liman" sloganıyla Aspat'ta geliştirilen Anthaven projesi Ortadoğu'nun en iddialı projesi olmaya hazırlanıyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 2020 yılında açılacak olan projenin Bodrum'un değerini artıracağını söylüyor.



Türkiye'nin yanı sıra Rusya, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde birçok önemli projeye imza atan Ant Yapı,Bodrum Aspat'ta büyük kentlerden sıkılıp sakin bir yaşam sürmek isteyenleri hedefleyen için 12 ay yaşamın olacağı Anthaven projesini geliştirdi. "Bodrum'da bir cennet liman" sloganıyla geliştirilen turizm odaklı lüks proje, kanallı evler, villalar ve apartlardan oluşurken projenin yapımına geçtiğimiz yıl başlandı. Üç etaptan oluşan projenin 162 konutluk ilk etabının Mayıs 2020'de teslim edilmesi planlanıyor. Anthaven, toplamda 220 bin metrekare arazi üzerinde 300 milyon Euro'luk yatırımla kurulacak, 600 konutun yanı sıra otel ve market, restoran ve spa gibi ticari alanları içerecek. Yaklaşık 53 bin 500 metrekare alana yayılan birinci etapta 21 bin metrekare konut, 4 bin metrekare ticari alan, 10 bin metrekare otel ve spa alanı bulunuyor. Anthaven projesinin ilk etabının değeri ise 100 milyon Euro.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Ortadoğu'nun en iddialı projesi olma hedefiyle Anthaven'ı geliştirdiklerini söylüyor. Okay, Anthaven'in Antyapı'nın Bodrum'daki ilk projesi olmasının yanı sıra Bodrum'da lüks konut, otel, özel liman, market, çarşı, spa gibi farklı yapıları bütünleşik sunan ilk proje olduğunu da vurguluyor.

Proje, Ant Yapı'nın daha önce geliştirdiği kanallı evler projesi Port Alaçatı'nın daha gelişmiş bir versiyonu niteliğinde. Aspat, Bodrum yarımadasının en güneyinde, Kos adasının karşısında doğal yapısı korunmuş bir liman.

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group'un premium markası Radisson Collection'ın 2020 sonunda Anthaven'da faaliyete geçmesi hedefleniyor. 80 odalı otel aynı zamanda Radisson Group'un Türkiye'deki ilk premium oteli olma özelliğini taşıyacak.

Tarihle doğanın buluştuğu koyda geliştirdikleri projeyle örnek olmayı hedeflediklerini belirten Mehmet Okay, projedeki oteli işletecek otan Radisson Collection'ın Bodrum turizmine önemli katkı sağlamasını beklediklerini de söylüyor.

Projenin yapıldığı alanın mülk sahibi olan iş insanı Murat Balkan da, proje içinde 2020 yılında Türkiye'nin ilk açık hava müzesini açarak Bodrum'un değerini artırmaya katkı sağlamayı planladıklarını ifade ediyor. Projenin bulunduğu alanda yerli ve yabancı heykel sanatçıları tarafından yapılan 80 heykel bulunduğuna dikkat çeken Balkan, bölgenin doğal dokusunu koruma konusunda da çalışmalarının bulunduğunu vurguluyor.

Radisson Collection 2020 de açılacak!

Adım Adım Kentsel Dönüşüm anlatacak

Gayrimenkul şirketlerine ve bina sahiplerine kentsel dönüşümün her adımında danışmanlık hizmeti veren DRKEE Consultancy & Danışmanlık, 2015 yılından bu yana Türkiye genelinde bin bağımsız bölüm üzerinde kentsel dönüşüm projesine danışmanlık yaptı. Kentsel dönüşümün iyi bilinmesinin gerektiği düşüncesinden yola çıkan şirket, danışmanlık hizmetini seminerler dizisi haline de getirdi. Bu kapsamda 12 Mayıs'ta  İzmir  Dokuz Eylül Üniversitesinde 'Adım Adım Kentsel Dönüşüm'ü anlatacak. 

DRKEE Consultancy & Danışmanlık Genel Müdürü Ömer İsafça, seminerde ülkemizi yakından ilgilendiren ve gayrimenkul sektörünün lokomotifi olacak kentsel dönüşümü her yönüyle katılımcılara anlatmayı hedeflediklerini söylüyor. İsafça, deprem riski taşıyan ülkemizdeki yapıların üçte birinin hiçbir mühendislik hizmeti almamış, kullanım ömrünü yitirmiş gayrimenkullerden oluştuğuna dikkat çekiyor.


Geri Dön