16 / 04 / 2024

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.



Rami Gıda Toptancıları Hali esnafını taşımaya hazırlanıyor. Kayabaşı'nda inşaatı devam eden yeni hale yıl sonuna kadar taşınılacak. 250 yıllık Rami Kışlası ise şehir müzesine dönüşecek.


Rami Kışlası hakkında açıklama yapan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını belirtti. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, Turan, ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar inşa edileceğini söyledi. Turan, "Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi salonları ve gezi mekanları yapılacak. Müzenin tamamlanması ile tarihi ve kültürel bir alan, İstanbulluların hizmetine sunulmuş olacak" dedi. 


Rami Gıda Toptancıları Hali'ni taşıma projesi üzerinde uzun süredir çalışılıyor. Projenin 2018 sonuna kadat yetiştirileceğini ifade eden Turan, "İdaremiz ve iştiraki tarafından epey zamandır arazi üretiminden başlayan bir süreç takip edildi. İstanbul’un önemli bir noktasında arazi üretildi, kamulaştırmaları yapıldı, planlama tamamlandı. İştirak şirketimiz tarafından ihale yapıldı. 7 firma yarıştı. İhalemiz 340 milyon artı KDV bedelle tamamlandı. İhale sonucunda da yer teslimini yapıp inşaat çalışmalarına başladık. 800 gün süresi var, bitiş tarihi 14 Nisan 2019. Ancak biz bu tarihten daha önce yani 2018 sonuna yetişecek şekilde projenin bitmesini hedefliyoruz." açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön