27 / 04 / 2024

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı!

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı!

AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında seçime dönük konuların yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Şeffaflık Paketi' de gündeme geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında seçime dönük konuların yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Şeffaflık Paketi' de gündeme geldi. Bazı üyeler, geçen haftalarda kamuoyuna açıklanan paketin içinde yer alan bazı düzenlemeleri gündeme getirdi. Kamuoyuna rant vergisi olarak yansıyan düzenlemenin inşaat sektörünü rahatsız ettiğini anlattı. Toplantıda, belediyelerde imar planı değişikliklerinin bir memur onayıyla değil belediye meclislerinin kararıyla, 1/5 binlik planların büyükşehir, binlik planların ise ilçe belediye meclisinin aldığı kararla yapılabildiği, şehrin ve bölgenin gelişiminin dikkate alındığı anlatıldı. 


YENİ VERGİ YOK 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, suistimallere izin vermemek için planlandığını dile belirtti. Davutoğlu, "Yeni bir vergi koyuyormuşuz gibi anlaşıldı. Oysa öyle bir şey yok. Gereken düzeltmeleri yaparız" dedi. Hükümetin, bu kapsamda paketi tekrar gözden geçireceği öğrenildi. Buna göre, taslakta inşaat sektörüne ilişkin varsa olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. Bu çalışmalar nedeniyle paketin yasalaşmasının seçimlerden sonraya kalması ihtimali de güçlendi. 



Sabah 


Geri Dön