26 / 04 / 2024

Ras Al Khamiah'tan Türk şirketlere özel mutabakat!

Ras Al Khamiah'tan Türk şirketlere özel mutabakat!

Ekonomi Bakanlığı ile Re'sul Hayme (Ras Al Khaimah-RAK) Serbest Ticaret Bölgesi arasında serbest bölgeleri arasında işbirliğine yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı. İmza töreni Re'sul Hayme'deki bir otelde gerçekleşti




Mutabakat zaptını Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ile RAK Serbest Ticaret Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Sakır Muhammed el-Kasımi imzaladı. Re'sul Hayme'deki bir otelde gerçekleşen imza törenine Türk delegasyonu ve Türkiye'deki çeşitli serbest bölgelerin yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Şefik Vural Altay ile Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen de katıldı. 


İmza töreninin ardından yaptığı konuşmada Türkiye ile gerçekleştirilen bu iyi niyet anlaşmasının ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir adım olduğunu belirten el-Kasımi, "Türkiye, hem RAK Serbest Ticaret Bölgesi hem de burada kurulmuş şirketler için çok önemli ve stratejik bir pazar konumunda" dedi. 


Bu anlaşmanın Türk şirketlerine Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeni iş ve çevre edinme fırsatları sağlayacağına dikkati çeken Ecevit ise "RAK Serbest Ticaret Bölgesi'ndeki iş çevreleri Türkiye'deki şirketlere önemli avantajlar sunacak. Bu anlaşma da potansiyel olarak ortak hareket edebileceğimiz alanların tespitinde fikir alışverişinde bulunmamızın ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmemizin önünü açacaktır" ifadelerini kullandı. 


Bu MoU (Memorandum of Understanding) iyi niyet anlaşması sonrasında atılacak adımlarda Ekonomi Bakanlığı'nın her alanda desteğine devam edeceğini vurgulayan Evecit, BAE'deki RAK Serbest Ticaret Bölgesi'nin sunacağı fırsatların, Türkiye'deki serbest bölgelerdeki işletme ve kurumlar tarafından ilgiyle karşılanacağını dile getirdi. 


Dubai'ye 1 saat mesafedeki Re'sul Hayme Emirliği, 7 emirlikten oluşan BAE'nin en kuzeyinde yer alıyor. Mayıs 2000'de kurulan ve halen 5 binden fazla uluslararası şirkete ev sahipliği yapan Serbest Ticaret Bölgesi'nde (RAK STB) İş Parkı, Endüstriyel Park, Teknoloji Parkı, Havacılık Parkı ve Akademi Bölgesi olmak üzere 5 bölüm bulunuyor. Şirket kurulum işlemlerinin takibi için 2007'de Türkiye irtibat bürosunu açan RAK STB, vergi avantajı ve kolay şirket kurulumuyla bölgede ilgi görüyor. 


Dünya


Geri Dön