25 / 04 / 2024

Ras Al Khamiah

Ras Al Khamiah

Ekonomi Bakanlığı ile Re'sul Hayme (Ras Al Khaimah-RAK) Serbest Ticaret Bölgesi arasında serbest bölgeleri arasında işbirliğine yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı. İmza töreni Re'sul Hayme'deki bir otelde gerçekleşti

Ras Al Khamiah'da 50 hektarlık yapay bir ada inşa ediliyor!

İspanya'nın dünyaca ünlü spor kulübü Real Madrid Ras Al Khamiah'da 50 hektarlık yapay bir ada inşa ediyor...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

GSB 1453 personel alımı başvuruları bugün son gün! KPSS'den 60 puan alanlar fırsatı kaçırmayın! Hemen başvurun!

Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre KYK yurtlarında istihdam edilmek üzere, KPSS B grubu P3 puan sırası esas alınarak toplam 1453 personel alınacak. GSB başvuru ekranı ve şartları belli oldu. Başvurular bugün sona eriyor. Hemen başvurun...

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

Duyanlar şok oldu! Sakın bunu yapmayın, aman dikkat! Gayrimenkulünüz elinizden alınabilir!

Gayrimenkul satın alırken çoğumuz tapu işlemleri sırasında düşük harç ödemek için değerini gerçek değeri yerine düşük gösteririz. Ama Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da var! Bir anda gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonların beklediği asgai ücrete ek zam konusunu çözüme kavuşturduktan sonra sırada hangi kesime yönelik çalışma yapılacağına ilişkin bir takvim hazırladı. Bakan Bilgin, listenin ilk sırasında yer alan kesimi açıkladı.

Ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan tapu harcı ödemesi tahsil ediliyor. Tapu harcı masrafı tarafların anlaşması halinde sadece alıcıdan da tahsil edilebiliyor. Peki, ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Sözleşmeli personel alınacak İşte şartlar…

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca, 2020 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak üzere 34 sözleşmeli personel istihdam edeceğini duyurdu.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

Ras Al Khamiah Haberi

Ras Al Khamiah


Mutabakat zaptını Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ile RAK Serbest Ticaret Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Sakır Muhammed el-Kasımi imzaladı. Re'sul Hayme'deki bir otelde gerçekleşen imza törenine Türk delegasyonu ve Türkiye'deki çeşitli serbest bölgelerin yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Şefik Vural Altay ile Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen de katıldı. 


İmza töreninin ardından yaptığı konuşmada Türkiye ile gerçekleştirilen bu iyi niyet anlaşmasının ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir adım olduğunu belirten el-Kasımi, "Türkiye, hem RAK Serbest Ticaret Bölgesi hem de burada kurulmuş şirketler için çok önemli ve stratejik bir pazar konumunda" dedi. 


Bu anlaşmanın Türk şirketlerine Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeni iş ve çevre edinme fırsatları sağlayacağına dikkati çeken Ecevit ise "RAK Serbest Ticaret Bölgesi'ndeki iş...