27 / 04 / 2024

Rasulayn Hastanesi'nde onarım çalışmaları devam ediyor!

Rasulayn Hastanesi'nde onarım çalışmaları devam ediyor!

YPG/PKK'lı teröristlerin büyük zarar verdiği Rasulayn Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla onarılıyor. Hastanenin onarımı biten bölümlerinde hasta kabulleri yapılmaya başlandı...



Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Rasulayn'da terör örgütünün büyük zarar verdiği hastane, Sağlık Bakanlığının girişimleri sonucu şifa dağıtmaya başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin de desteklediği Barış Pınarı Harekatı kapsamında güvenliğin sağlandığı Rasulayn'daki hastanede onarım çalışmaları sürdürülüyor.

Rasulayn Hastanesi nde onarım çalışmaları devam ediyor!

Hastanede güvenlik güçleri ile bina temizlendikten sonra Sağlık Bakanlığı, hummalı şekilde tadilat çalışmalarına başladı.  Bölgenin ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlık personelinin özverili çalışmaları ile hastanenin onarımı bitirilen bölümlerinde hasta kabulüne başlandı.

"Karargah, eğitim merkezi gibi kullanmışlar"

Şanlıurfa Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, terör örgütünün, hastanenin bazı bölümlerini kullandığını geri kalan kısımları da hizmete kapattığı bilgisine ulaştıklarını söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti: 
"Burası büyük bir hastane ama kurgusuna baktığımızda daha çok belli bir bölgeye, kesime hizmet etmiş belli noktaların aktiflendiğini görüyoruz. Bazı yerlere bakıyoruz örümcek ağlarıyla kaplı kurgulanmış, etrafı toz içerisinde hiç açılmamış, kullanılmamış, hizmet vermemiş. Eğitim salonlarında, odalarında yerlerde YPG/PKK terör örgütünün ele başının fotoğrafları, birlikte hareket ettikleri eylemler, festival resimleri, bayraklarını gördük. Burayı karargah, eğitim merkezi gibi kullanmışlar. Ama biz burayı asıl fonksiyonu olan hastane hizmetlerine çevirmek için gece gündüz gayret gösteriyoruz."

"Vatan sevgisiyle seve seve gelerek çalışıyoruz”

Hastanenin laboratuvarında görev yapan sağlık personeli Mehmet Ercan Kızılay da görevlendirmeyle birlikte hastaneye sıfırdan laboratuvar kurduklarını belirtti. Ercan, Şu anda laboratuvarımız aktif bir şekilde çalışmakta, bölge halkına hizmet vermektedir. Biz burada vatan sevgisiyle seve seve gelerek çalışıyoruz. Buradaki halk için neler yapabiliriz, nasıl hizmetler sunabiliriz diye her gün burada çalışma yürütüyoruz." dedi.


Geri Dön