20 / 04 / 2024

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...



Alacak sigortası Türkiye’de de birkaç ay içerisinde uygulamaya giriyor. Alacak sigortası uygulaması daha çok Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı devlet destekli yeni sistemle KOBİ'ler alacak sigortasından faydalanarak, ticarette güvence altına alınacak. Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, uygulamanın detaylarıyla ilgili bilgi verdi.Kırmızı şunları kaydetti; "Alacak sigortası için bir havuz oluşturuldu. Tüm sigorta şirketleri bu havuza dahil edildi. Büyük ihtimalle kamu şirketlerinden biri bu havuzu işletecek. Bu sigortayla, KOBİ’lerin alacakları teminat altına alınacak. Böylece ticari riskler azaldığı için ülke ekonomisi canlanacak."

KONUT SATIŞLARI ARTAR

Nihat Kırmızı, yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için de Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapıldığını anımsattı. Akşam'dan Özgül Öztürk'ün haberine göre; Kırmızı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu şirket kurulursa önümüzdeki dönemde Kefalet Sigortası öne çıkacak. ABD’de teminat mektuplarının yüzde 100’ünü AB’de yüzde 50’sini sigorta şirketleri karşılıyor. Türkiye’de de bu ürün çıktı. Reasürans desteği gelir gelmez, uygulamaya geçer. Yine reasürans desteğinin gelmesiyle bina tamamlama sigortası oranı da artacak. Bu da maketten konut satışlarını hızlandıracak"


Reasürans ne demek?


Geri Dön