18 / 04 / 2024

Faiz indirimi ile konut satışları hızlanacak!

Faiz indirimi ile konut satışları hızlanacak!

Ziraat Bankası'nın konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çekmesi konut satışlarını hızlandıracak...



Ziraat Bankası'nın 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çektiğini duyurması üzerine inşaat patronları görüşlerini paylaştı. 

Konut kredi faizi yüzde 0,98'e indi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Konut kredi fazilerinin inmeye başlamasıyla telefonlarımız daha çok çalmaya başladı. Böyle olursa 2018'de yine rekor kırabiliriz. 1 milyon 450 bin konut satışını yakalayabiliriz" dedi. 

Faiz indirimi ile konut satışları hızlanacak!

Faizlerin yanısıra KDV ve tapu harcının da indirilmesinin konut stoğunu eriteceğini ifade eden Elmas, "KONUTDER, diğer sektör ve finans kuruluşları ile tüm STK'lar elimizi taşın altına koymalıyız. Biz zaten sektör olarak her zaman tüm fedakarlıklara hazırız. Konut kredi faizlerinin inmeye başlamasıyla telefonlarımız daha çok çalmaya başladı. Dediğim gibi vatandaşımız avantajlı fırsatları değerlendirmek istiyor. Böyle olursa 2018'de yine rekor kırabiliriz. 1 milyon 450 bin konut satışını yakalayabiliriz. 

Sektör olarak biz zaten her türlü fedakarlığı yapıyoruz ve devam edeceğiz. Özel bankaların da bu havayı motive edici adımlar atması gerekli. Özel bankaların da konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi gerekli. KONUTDER olarak faiz indirimi ve konut sektörüne yönelik sunulan avantajların kısıtlı süreli değil kalıcı olmasından yanayız." şeklinde konuştu.

"Sektöre ivme kazandıracak"

Faiz indirimi ile konut satışları hızlanacak!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Özen Kuzu, "Konut kredisindeki faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşürülmesiyle ilgili kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Bunun yanında söz konusu KDV indiriminin ofis ve ticari üniteleri de kapsaması sektörümüzün bir diğer önemli beklentisi. Bu beklentimizin de karşılanmasıyla bu yıl yeni bir rekorun kırılacağına inancımız tam." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön