23 / 04 / 2024

Recep Akdağ'dan inşaat izinleri açıklaması!

Recep Akdağ'dan inşaat izinleri açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, inşaat izinleri konusundaki yaptıkları düzenlemeler ile 18 adımda yapılan işi 6 adıma düşürdüklerini de söyledi.




Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı'na ilişkin de açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, oluşturulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) Türkiye'de iş yapmayı yatırımcılar açısından kolaylaştırmaya çalıştığını söyledi.

 

Akdağ, iş yapma kolaylığı endeksi açısından geçmişe göre ilerlemeler kaydedildiğini aktararak, şu açıklamayı yaptı:

"Bir önceki yılda 69'uncu sıradaydık, şimdi 60'ıncı sıradayız. Ancak burada büyük bir sıçrama yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla 2017-2018 için bir eylem planı hazırladık, bu eylem planının tartışılmış, konuşulmuş, revize edilmiş halini cuma günü kamuoyumuza, özel sektörümüze, bütün bakanlarımızla birlikte açıklamış olacağız. Bu eylem planı 100'ün üzerinde maddeden oluşuyor. Kanun değişiklikleri var, değişiklikler şu an Türkiye Büyük Millet Meclisinde, komisyonlarda görüşülüyor. 30 maddeye yakın kanun değişikliğine ilişkin Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler yaptım, genel kurula geldi."

 

İflas erteleme davalarının 6 ila 8 sene sürdüğünü belirten Akdağ, "Battığını söyleyen bir şirket, mahkemeye başvuruyor. Mahkeme uygun görürse iflas erteleme veriyor, süre 6, 7, 8 senede bitiyor. Siz alacaklı olarak ağır bir biçimde mağdur duruma geçiyorsunuz. 6 sene boyunca alacaklarınızdan hiçbir şey almanız mümkün değil. Bu süreçleri kısaltıyoruz, 23 aya bu süreçleri indiriyoruz ve buna başlamak için bir şirketin borca batık hale gelmesini de artık beklemeyeceğiz." diye konuştu.

 

Şirket kuruluşlarının kolaylaştırılması konusunda da çalışmalar yapıldığını da söyleyen Akdağ, şirket kurulması sürecini kolaylaştırarak, yarım günde şirketin kurulmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Akdağ, inşaat izinleri konusundaki yaptıkları düzenlemeler ile 18 adımda yapılan işi 6 adıma düşürdüklerini de söyledi.

 

Zamandan tasarruf etmek için hem teknolojiyi kullandıklarını hem zihniyeti değiştirdiklerini belirten Akdağ, daha fazla yatırımın daha fazla istihdam demek olduğunu, daha fazla istihdamın da iş, aş demek olduğunu açıkladı. Recep Akdağ, "İş yapma kolaylığı açısından Türkiye layık olduğu yere doğru ilerleyecek, 2 yıl içerisinde ilk 20'ye girmeyi hedefliyoruz." dedi.

 


 


Geri Dön