19 / 04 / 2024

Recep Altepe: Bursa'nın 4 dağ ilçesine kapalı yüzme havuzu yapılacak!

Recep Altepe: Bursa'nın 4 dağ ilçesine kapalı yüzme havuzu yapılacak!

Dağ yöresinin muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 dağ ilçesine de kapalı yüzme havuzu yapılacağını belirtti. Altepe, "Elmasbahçeler'de, Muradiye'de ne varsa Harmancık'ın merkez mahallesinde de olacak" dedi...



Dağ yöresinin muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 dağ ilçesine de kapalı yüzme havuzu yapılacağını belirterek, "Elmasbahçeler'de, Muradiye'de ne varsa Harmancık'ın merkez mahallesinde de olacak" şeklinde konuştu. 

üyükşehir Belediyesi'hin katkılarıyla Bursa Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen Keleş, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhanlı muhtarların buluşması Uludağ Ağaoğlu Otel'de yapıldı. Dağ yöresi muhtarlarına 30 Mart sonrası yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'hin bölgeye sağlayacağı katkılar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yasa gündemde bile yokken 4 dağ ilçesinde de önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. 


BAŞKALARI VAAT ETTİ BİZ YAPTIK 


Geçmişte sürekli yetki sahiplerinin dağ ilçelerini yatırıma açacağı, fabrikalar kuracağı yönünde vaatleri olmasına rağmen somut hiçbir yatırım olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Sonuçta ilk bacayı tüttüren Büyükşehir Belediyesi oldu, BESAŞ oldu. 

Süt ürünleri tesisimizin ardından et ürünleri tesisimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


4 İLÇEYE HAVUZ 


Dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanmasının yanında yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik projeleri de bir bir devreye alacaklarını dile getiren Başkan Altepe şunları söyledi:'^ dağ ilçemize de kapalı yüzme havuzu yapacağız. Elmasbahçeler'de, Muradiye'de ne varsa Harmancık merkez mahallesinde de olacak. Yasa gereği yatırım bütçemizin yüzde 10'unu kırsala ayıracağız. Bu da en az 120 milyon TL. Yani geçtiğimiz yıl bu bölgeye yapılan yatırımın 4-5 katı anlamına geliyor. 


Büyükşehir'in gücü bundan sonra yasal olarak da yanınızda olacak." En iyi yönetim şeklinin yerel yönetim olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Uludağ'a da kongre merkezi, otopark, günübirlik tesis, spor sahaları yapılacağını sözlerine ekledi. 

Başkan Altepe, dağ ilçelerinin muhtarlarıyla Uludağ Ağaoğlu Otel'de bir araya geldi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön