23 / 04 / 2024

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde vatandaş da bilinçlenmeli!

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde vatandaş da bilinçlenmeli!

Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak nitelendirilen 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin 3. buluşması, 2017 yılı 'Avrupa Yeşil Başkenti' adayı Bursa'da yapıldı.



Dünya Gazetesi ve CNBC-e işbirliğinde, Rönesans Gayrimenkul ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Bursa'da, 'Akıllı ve Yeşil Şehirler' temasıyla gerçekleştirildi. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hilton Otel'de yoğun katılımla düzenlenen zirvenin kapanış töreninde de 'kentsel dönüşüm'ün Bursa ve Türkiye açısından önemine dikkati çekti. 

Başkan Altepe, 'kentsel dönüşüm'ün Türkiye'nin en önemli gündemleri arasında olduğunu belirterek, vatandaşların da konuyla ilgili daha çok bilgilenmesi gerektiğini söyledi. 



Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'daki çalışmalarıyla kentsel dönüşümde de öncü olduğuna işaret eden Başkan Altepe, "Kentsel dönüşüm, ülkemizin ve kentimizin konumu açısından önemlidir. Kentsel dönüşüm, günümüzde en büyük ihtiyaç ama söylendiği gibi kolay yapılamıyor. Anlaşmalar kolay sağlanamayabiliyor zaman zaman... Bu noktada yapımcı firmalarla vatandaşlar arasında anlaşmaların sağlanması gerekiyor" dedi.



Bursa Karacabey Haber


Geri Dön