26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak" dedi.



Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyası bugün Swissotel'de gerçekleştirilen toplantyla tanıtıldı.

Toplantıya TMB Başkanı Mithat Yenigün, İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım,Oyak Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörü Ali Seydi Karaoğlu, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin katıldı.

Konutta tarihi kampanya daha güçlü ekonomi için "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla tanıtıldı. 29 Ağustos-31 Ekim 2018 tarihleri arasında geçerli olacak kampanyayla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacağını belirterek, "Eğer 500 bin liraysa buna yüzde 10 indirim yapılacak, fiyat 450 bin liraya inecek." dedi.

Bakan Kurum, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanya ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin ekonomik şartlarında üzerine düşeni her zaman yerine getirdiğini, bunun da bir fedakarlık kampanyası olduğunu söyledi.

Kurum, "Biliyorsunuz ülkemiz ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıya. Güçlü bir ülkeyiz. Ne kadar zor şartlar altında olursa olsun ülkemiz büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısına karşı milyonlarca vatandaşlarımız dövizlerini bozdurarak milli bir duruş sergiledi. Tüm vatandaşlarımıza bu iradelerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

"Vatandaşların gayrimenkulün gerçekten ülkemizde her zaman değerlendiğini ki bu fedakarlıkla kazanmama ihtimalinin olmadığını düşünüyorum, dolayısıyla artık hem ekonomiye bir değer anlamında hem sektöre bir değer alamında hem de alıcıların kazanması anlamında çok önemli bir kampanya. Tabii bu duruş bazılarını rahatsız ediyor. Bizim Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık süreciyle devam eden, şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde bu milli duruş, bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor, rahatsız etmeye de devam edecek. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil, bugün fedakarlık günü. Bunu daha önce vatandaşlarımız dövizlerini bozdurarak gösterdiler, şu anda da bakanlığımız ve devletimiz, sektörümüz, sektör temsilcilerimiz de bu duruşu net bir şekilde gösteriyorlar. Böyle durduğumuz sürece Allah'ın izniyle bizim bileğimizi kimse bükemez ve bükemeyecektir."


"Vatandaşın korunması noktasında çalışmalarımız olacak"

Murat Kurum, "Bakanlık olarak üretilen konutlarla ilgili çalışmalar yapılıyor ancak üretim aşamasında ya da üretilemeyen, özellikle kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili bakanlık ne tür bir çalışma yapmayı düşünüyor?" şeklindeki soruyu da şu şekilde yanıtladı:

"Bundan sonra en azından teknik, mali yeterliliği olan firmaların bu işlere girmesi noktasında şartlarım olacak. Bu şartları getireceğiz Vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak. Bu düzenlemeleri yapacağız. Vatandaşımız tarafından da bakıldığı zaman, bu işi yapabilecek muhataplarla görüşmesi gerektiğini de net biçimde bilmesi gerekiyor. Yani 'Bir birim fazla vereyim, bir bir metre kara fazla alayımdan' bu işi yapabileceğine inandığımız yapılarla çalışması kentsel dönüşüm açısından büyük önem arz ediyor."

8 soruda konutta indirim kampanyası 2018!

Konutta tarihi kampanya yarın başlıyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön