19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3. Havalimanı projesini bitireceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3. Havalimanı projesini bitireceğiz!

TOBB’un dün başlayan genel kuruluna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı projesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Erdoğan “Ellerinden geleni yapıyorlar. Biz orasını söke söke bitireceğiz” dedi.



3. Havaalanı’nı engelleyemezsiniz söke söke bitireceğiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) genel kurulu dün başladı. Bugün de devam eden genel kurul çalışmalarının dünkü bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işadamlarına seslendi. TOBB Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’nde konuşan Erdoğan 3. Havalimanı projesinin engellenmeye çalışıldığını belirterek “Birileri havalimanını engellemek için elinden geleni yapıyor. Engelleyemeyeceksiniz. Biz orasını söke söke bitireceğiz. Bu işin lamı cimi yok” dedi.


Lütfen yatırım yapın

Türkiye’nin sürekli vites yükseltmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “Ekonomide engellere maruz kaldık. Demokraside kumpaslara kaldık. Paralel çetenin darbesine maruz kaldık. Etrafımız adeta ateş çemberi oldu ve komşularımızla ilişkilerimiz kesildi. Defalarca engellenmeye çalışıldık. Çevremiz adeta kuşatıldı. Ama yine de 2023 hedeflerimizden sapmadık. Siz kazandıkça Türkiye kazanıyor, 78 milyon kazanıyor. Bu dayanışmayı göstermeliyiz. Daha fazlasını yapacağınıza inanıyorum. Biz ihracata dayanan bir ekonomi yürüteceğiz. Türkiye’nin gücü ve istikrarı güven ortamına dayanıyor” dedi. İşadamlarını yatırıma da çağıran Erdoğan “Terörden korkmayacaksınız, terörü korkutacaksınız. Lütfen daha çok yatırım yapın, daha çok istihdam sağlayın. Sizleri yeni Türkiye yolunda yürümeye davet ediyorum. Yeni bir yol ayrımındayız. Türkiye kurumlarıyla tüm miadını doldurdu. İstikrar ve güven çok önemli. Güven yoksa istikrar olmaz. Artık yeni araçlara ve yöntemlere ihtiyacımız var. Bunun yolu yeni anayasadan geçiyor, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminden geçiyor. Artık bu gömlek bu bedene çok dar geliyor” diye konuştu.Yukarıda dolaşıp duruyoruzBugünlere gelmenin kolay olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi doğan sigortalı doğuyor, istediği hastaneye gidiyor. En önemli hayalimdi, şehir hastaneleri geliyor. Bu hastanelerde artık dışarıdan hastalar da gelip tedavi olacak. Havalimanları 26’ydı 53 oldu, 21 tane daha açılacak. Tüm engellemelere rağmen, yakmalara rağmen açacağız havalimanını. Sonra da Kürtler’in tek temsilcisiyiz diyorlar. Temsilcisi olsa onlara hizmetin gider, biz hizmetçisiyiz, biz ayrım yapmadık. Yer geldi bayrağı yaktılar, biz de tek millet tek bayrak dedik yola devam ettik Bizi birbirimize bağlayan bağ budur. Biz bu ülkede kimseye ayrımcılık yapmadık. Sanayi arkadaşlarım da var 79 senede bu yolda 6100 km yol yapılmışken 17 bin km yol yaptık. Ülkem hamdolsun hızlı trenle bizim dönemimizde tanıştı.  Marmaray  asrın en önemli projesiydi, gerçekleştirdik. Avrasya tüneli bitiyor. Boğaz’ın altında olduğu için kimse görmüyor. 3. köprü bitecek, geliyor. Bütün bunlar bir aşkın, sevdanın, dertli olmanın gereğidir. Biz havalimanı yapıyoruz, onlar engellemeye çalışıyorlar. Biz orayı söke söke bitireceğiz. Biz geldiğimizde Sabiha Gökçen çalışmıyordu. Çalıştırdık... Atatürk Havaalanı ise yetmiyor, yetişmiyor artık. Yeri geliyor yukarıda dolaşıp duruyoruz. 3. havalimanını açacağız.”


 Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyeleri temsilen bazı oda ve borsa başkanlarına Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi.


ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin asgari ücret vaatlerini de hatırlatarak şunları söyledi: “Asgari ücret açık artırmaya çıktı. Asgari ücret ne demek? ‘Bu rakamın altına inemezsin. Üzerine çıkarsan çık seni tutan yok ama 1000 liranın altına inemezsin’. Milleti aldatmanın ne anlamı var. 1.500, 1.800, 5.000 diyorlar. O zaman 5.000 diyene oy gitmesi lazım. 12 seneye dönüp bakın. Asgari ücrette 194 liradan, 1.000 liraya gelindi. Bu ülkeden en önemli devrim paramızdan altı sıfırın atılmasıdır. Çünkü bir milletin görünüşü o banknota bağlıdır. 1 milyon liraya tuvalete giderken, 1 liraya tuvalete gider olduk. Heyy gidi günler heyy!! Ne hale getirdiler bizi. Paradan altı sıfır attık, paramız değer buldu.” İstikrar ve güvenin sihirli iki kelime olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstikrar yoksa kalkınma olmaz. Eski Türkiye tüm kurumları, tüm uygulamaları tüm alışkanlıklarıyla artık miadını doldurdu” diye konuştu.


Star


Geri Dön