19 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: 430 bin konut inşasına başladık

Recep Tayyip Erdoğan: 430 bin konut inşasına başladık

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 Eylülde gür bir sesle ’demokrasiye evet’ diyoruz. 12 Eylül&a



12 Eylül’de ’büyük Türkiye’ye evet’ diyoruz. 12 Eylül’de, gençlerimiz, çocuklarımız için ’aydınlık bir geleceğe evet’ diyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Zafer Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya AK Parti hareketine gönül verdikleri, "ak kadrodan" hayır dualarını esirgemedikleri ve bu yola yüreğini koydukları için Kütahya halkına şükranlarını sunarak başladı.

"Elif dedim, be dedim, Kütahya ben sana ne dedim? Guş ganedi galem olsa yazılmaz benim derdim" diyerek bir Kütahya türküsünden dizeler okuyan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizi dert yollara düşürdü. Bu ülkenin derdiyle, milletimin derdiyle yollara düştük. Kütahyalı Evliya Çelebi nasıl ’şefaat ya Resulallah’ diyeceğine, ’seyahat ya Resulallah’ deyip yollara revan olduysa biz de hizmet dedik, millet
 dedik, memleket dedik, yollara düştük. 1299 yılında, burada, Kütahya’da, Domaniç’te topraÄŸa atılan tohum büyüdü, filizlendi, koca bir çınar oldu. Bir dalı Dicle’ye, Fırat’a uzandı. DiÄŸer kolu Tuna boylarını sardı. Bir diÄŸer kolu Nil Nehri’ne kadar boy attı. Buradan yolculuÄŸa baÅŸlayanlar BaÄŸdat’tan Fizan’a, Sana’dan Saraybosna’ya, Kırım’dan Ãœsküp’e kadar her yere heybelerinde barış götürdü, adalet götürdü, hak ve hukuk götürdü, Türk insanının sevgisini, merhametini götürdü."

Kütahya’nın Domaniç ilçesinin bir "kuruluş"un şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, aynı zamanda Kütahya’nın, Dumlupınar ile yeniden şahlanışın, kükreyişin, zaferin, kurtuluşun şehri olduğunu söyledi.

Bu nedenle Kütahya’nın kendilerinin ışığı ve esin kaynağı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, buradan aldıkları ilhamla Türkiye’nin 81 vilayetine hizmet götürdüklerini, 780 bin kilometrekareye eser kazandırdıklarını ifade etti.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, şöyle devam etti: "En kuzeydoÄŸuya gidin, Artvin’de eserlerimizi göreceksiniz. En güneydoÄŸuya gidin, Hakkari’de eserlerimizi göreceksiniz. Edirne’ye, MuÄŸla’ya gidin, AK Parti döneminde yapılmış yolları, konutları, okulları, üniversiteleri, adalet saraylarını bulacaksınız. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yolun tam iki katı uzunluÄŸunda yolu, 11 bin 300 kilometre yolu Türkiye’ye, illerimize kazandırdık. Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdık. Medeniyetse buyur bunu biz yaptık. Türkiye’yi uçakla tanıştırdık. Türkiye’yi  Marmaray  gibi dev ulaşım projeleriyle tanıştırdık. Ä°nÅŸallah 2013’te açılışını yapacağız. Girdim, tüpün içinde yürüdüm. Ä°ÅŸi bitirdik. Onlar konuÅŸtu, biz yaptık, farkımız bu. 149 bin yeni dersliÄŸi Türkiye’ye kazandırdık. 78 yeni üniversite kurduk. Ãœniversitesi olmayan il kalmadı. Kentsel dönüşüm, deÄŸiÅŸim yarışı baÅŸlattık. 430 bin konut inÅŸasına baÅŸladık, 300 bin konutu bitirdik, hak sahiplerine teslim ettik. Yoksullara, orta gelir grubuna, bütün halkımıza buyurun dedik. 10, 15, 20 yıl vadeyle konutlar yaptık.

Ekonomide Türkiye’yi tarihi rekorlarla buluşturduk. Küresel krizde en gelişmiş ülkeler küçülürken Türkiye ekonomisi 2010 yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde, yüzde 11,7 oranında büyüme kaydetti. Şimdi ne diyeceksin bu muhalefete? Halep oradaysa, arşın burada. Ama hala çıkıyorlar hangi yüzle konuşuyorlar anlamakta zorlanıyorum. Bunlar zaman zaman enteresan matematik de yapıyorlar biliyorsunuz. Mesela 2009’u falan gayet iyi toparlarlar. Toplamayı, çıkarmayı çok iyi bilirler ama matematiğin dilinde olan toplama, çıkarma değil, farklı bir dilde, onu anlatmayacağım. Sizler, evvelallah akıl erbabı olanlar bunu çok iyi biliyor.

Küresel krizde IMF’den yardım alan ülkeler bile bellerini doÄŸrultamadı. IMF’den tek kuruÅŸ kredi almadan, yardım almadan küresel krizi atlattık, atlatıyoruz. Bizden önce MHP, DSP, ANAP vardı. Ä°kisi tarih oldu. Biri yaşıyor ama inanıyorum ki tarih olacak. Niye, çünkü dürüst deÄŸil. Zaten MHP’ye oy veren kardeÅŸlerimin ÅŸu anda çok farklı düşündüğüne inanıyorum ve bunu biliyorum. Bizi IMF’ci diye suçlarken gittiler onlar o zaman iktidardayken 30 milyar dolar IMF’den borç aldılar. 23,5 milyar dolar IMF borcu devrettiler bize."

-"SEVDAMIZ MÄ°LLET, KARARIMIZ EVET"-
Ä°ktidara gelmelerinin ardından DSP-MHP-ANAP hükümetinin bıraktığı borcu ödemeye baÅŸladıklarını belirten ErdoÄŸan, ÅŸu anda 7 milyar dolar borç kaldığını ifade etti.

Erdoğan, "Bu MHP çıkıyor meydanlarda konuşuyor, hangi yüzle konuşuyorsun?" dedi.

Milli banka olan Merkez Bankasını kendilerinden önceki hükümetin bitirdiğini belirten Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak kamu net borç stokunu da artırdıklarını söyledi.

3 Kasım 2002 seçimlerinin hemen öncesinde Ä°stanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda endeksin 7 binler seviyesine kadar düştüğünü kaydeden ErdoÄŸan, 1 Kasım 2002’de endeksin 10 bin 217 seviyesinde olduÄŸunu hatırlattı.  Şu anda ise kriz öncesi dönemi dahi aÅŸmış durumda olduklarını ifade eden BaÅŸbakan ErdoÄŸan, dün Ä°MKB’nin 60 bin 662 endeks puanına ulaÅŸarak tüm zamanların en yüksek seviyesine geldiÄŸini ve rekor kırdığını söyledi.

Türkiye’nin tüm dünyada itibarını yükselttiklerini ve Türkiye’yi tüm dünyada mağdurların sesi, mazlumların umudu haline getirdiklerini belirten Erdoğan, "İşte şimdi çok daha büyük bir adım atıyoruz. Demokrasi yolunda, özgürlük yolunda, evrensel hukuk sistemi yolunda şimdi çok daha büyük bir değişimi gerçekleştiriyoruz. 12 Eylülde gür bir sesle ’demokrasiye evet’ diyoruz. 12 Eylülde ’özgürlüğe evet’ diyoruz. 12 Eylülde ’büyük Türkiye’ye evet’ diyoruz. 12 Eylülde gençlerimiz, çocuklarımız için ’aydınlık bir geleceğe evet’ diyoruz. Sevdamız millet, kararımız evet" dedi.
AA


Geri Dön