19 / 04 / 2024

Recep Yılmaz Argüden kimdir?

 Recep Yılmaz Argüden kimdir?

Recep Yılmaz Argüden, Saf GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu. Peki, Recep Yılmaz Argüden kimdir? Recep Yılmaz Argüden bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Recep Yılmaz Argüden..



Recep Yılmaz Argüden kimdir?

Çalışma yaşamına Koç Holding Ar-Ge Merkezi’nde başlamış olan Dr. Yılmaz Argüden daha sonra The RAND Corporation’da Stratejik Analizler Uzmanı olarak çalışmıştır. Kısım Amiri görevini üstlendiği Dünya Bankası Krediler Bölümü’nde ise 20 ülkeyle çalışmıştır. 


1988 yılında hükümetin daveti üzerine Türkiye’ye dönen Dr. Argüden, 1990 yılına dek Özelleştirme Programı’nın sorumluluğunu yürütmüştür. Dr. Argüden, 1991’de, ekonomi konusunda Başbakan Başdanışmanı olarak görev yapmıştır. Strateji, iş mükemmelliği, kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik konularında birçok Türk ve yabancı şirkete yönetim danışmanlığı hizmetleri veren, kurucusu olduğu ARGE Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 


Rothschild yatırım bankasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra kariyeri boyunca çeşitli ülkelerde 50’yi aşkın şirketin yönetim kurullarında görev almıştır. 


Deneyimlerini Boğaziçi ve Koç Üniversiteleri ile Harp Akademilerinde strateji dersi vererek, kitapları ve köşe yazılarıyla paylaşan Dr. Argüden, Küresel Yönetişim Forumu Yüksek Danışma Kurulu üyeliği ve OECD Özel Sektör Danışma Kurulu’nun (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkan Yardımcılığı gibi uluslararası görevler üstlenmiştir. 


Kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi’nin kuruluşuna öncülük yapmıştır. Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı seçilerek UN Global Compact Yönetim Kurulu’nda görev almıştır. KalDer, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Özel Sektör Gönüllüler Derneği, BÜMED, TESEV, Türk-Amerikan ve Türk-Kanada İş Konseyleri gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve/veya liderliğini üstlenmiştir. 


Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaşlık, Seçkin Kariyer gibi birçok ödül sahibi olan Dr. Argüden, yaşam kalitesini yükseltme çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Geleceğin 100 Global Lideri” arasına seçilmiştir.




Recep Yılmaz Argüden, Saf GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!





Geri Dön