19 / 04 / 2024

Recordati Tekirdağ-Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık fabrika kuracak!

Recordati Tekirdağ-Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık fabrika kuracak!

2008'de Yeni İlaç'ı 48 milyon euroya, 2011'de ise Frik İlaç'ı 100 milyon dolara satın alan Recordati şimdi de Tekirdağ-Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor...



İlaç sektörünün en önemli yabancı oyuncularından İtalyan Recordati, Türkiye pazarındaki yatırım halkasına bir yenisini daha ekledi. 2008'de Yeni İlaç'ı 48 milyon euroya, 2011'de ise Frik İlaç'ı 100 milyon dolara satın alan Recordati şimdi de Tekirdağ-Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor. 


130 kişiye istihdam 

2016'da üretime başlayacak tesis, 130 kişiye istihdam sağlayacak. Özel ve lisanslı ürünleri ile nadir hastalıklar da dahil olmak üzere geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren 88 yıllık devin yeni tesisinde geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler üretilecek. Tesisin temel atma töreninde konuşan Recordati Group Başkan Yardımcısı, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arnaldo Restelli, şu anda Türkiye'deki faaliyetleriyle 656 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Arnaldo Restelli, "Türkiye önümüzdeki dönemde firmamız için kilit konuma ulaşacak" dedi. Recordati İlaç'ın Genel Müdürü İsmail Yormaz, yeni tesisin 18 bin metrekarelik alanda hizmet vereceğini dile getirdi. Fabrikanın açılışında konuşan Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut ise "Recordati, bu tesisle uluslararası yatırımcılara önemli bir mesaj verdi. Bu tesis Türkiye'nin yatırım için ne denli doğru bir merkez olduğunu teyit etti" şeklinde konuştu. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön