19 / 03 / 2024

Mehmet Ali Yılmaz: İzmir Alaçatı'ya 50 milyon dolarlık yatırım yaptık!

Mehmet Ali Yılmaz: İzmir Alaçatı'ya 50 milyon dolarlık yatırım yaptık!

Tek-Art Holding’in sahibi Mehmet Ali Yılmaz İzmir Alaçatı ’da 50 milyon dolarlık turizm yatırımı yaptı...




Tek-Art Holding’in sahibi Mehmet Ali Yılmaz, ilk göz ağrısı inşaattaki işlerini azaltırken medya ve turizmde yeni projelere hazırlanıyor.  İzmir  Alaçatı ’da 50 milyon dolarlık turizm yatırımı yapan Yılmaz, medyaya yatırdıklarının geri dönüşünü alamamaktan yakınıyor. 



İş, siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı bir isim Mehmet Ali Yılmaz. 1980’li yılların en büyük devlet müteahhitlerinden olan Yılmaz, 1991-1995 yıllarında Trabzon milletvekili olarak siyasete girdi ve 49 ile 50’inci dönem hükümetlerinde devlet bakanlığı yaptı. Yılmaz, halen Trabzonspor Kulübü’nün onursal başkanı. Birçok kez Trabzonspor’un başkanlığını yapan Yılmaz’ın 1978-1988 yılları arasında 10 kez gelir vergisi rekortmeni olduğunu da hatırlatalım. Bir dönem iş dünyasındaki girişimleri yakından takip edilen Mehmet Ali Yılmaz, halen inşaat, medya ve turizm sektöründe faaliyet gösteriyor. İş hayatında 40 yılı geride bırakan Yılmaz, şu aralar İzmir Alaçatı’da yeni turizm yatırımına yoğunlaşmış durumda. İnşaat mühendisi olduğu için Alaçatı’da bizzat inşaatın başında durarak işleri denetliyor. Tvem'i kurarak medya sektörüne geri dönen Yılmaz, taahhüt işlerini ise azaltmış durumda. Tek-Art Holding’in sahibi Mehmet Ali Yılmaz ile iş ve spor dünyasını konuştuk.


TOKİ için en son Halkalı'da 3 bin konut yaptınız. Gündeminizde yeni projeler var mı?


TOKİ ile iş yapmamaya karar verdik, çünkü o tarza uygun bir yapımız yok. TOKİ’nin işlere bakışı, müteahhitleri değerlendirişi bize uymuyor. Uzaktan izliyoruz. 


Genel olarak konut piyasasının durumunu siz nasıl görüyorsunuz?


“Az kaldı, bitiyor, bitti” gibi sloganlarla projeler pazarlanıyor. Çok satılıyorsa bu kadar ilan vermeye gerek var mı? Araplar aldı hikayesini az kullanmak lazım. İleride Amerika’daki mortgage gibi bir sıkıntı yaşamasın. Ben birçok müteahhidin adını yeni duydum. Geçmiş referanslar aranmamış demek ki...


Evet ekonominin lokomotifi şu anda inşaat sektörü gibi görünüyor ama sektörde bir düzensizlik var. İstediğin yerde istediğin kadar yüksek bina yapabiliyorsun. TOKİ’nin imar yetkisi var, belediyeden bu alınmış. Bu yanlış.


Alaçatı'daki projeniz ne durumda?


Alaaçatı’da geçen yıl büyük bir beach açtık. Bu yıl ise 90 odalı butik bir otel yapıyoruz. Projede ayrıca 40 villa da var. Kaba inşaat bitti. Önümüzdeki yıla yetiştiririz. Yatırım en az 50 milyon doları bulur.


Para


Geri Dön