20 / 04 / 2024

Referans Bakırköy, projeye başlamadan yabancının ilgisini çekti!

 Referans Bakırköy, projeye başlamadan yabancının ilgisini çekti!

Biskon Yapı tarafından inşa edilen Referans Bakırköy'e mütekabiliyet yasasından sonra yabancı ilgisi artmaya başladı




Halk GYO ve Kiler Holding iştiraki Biskon Yapı ortaklığıyla projelendirilen "Referans Bakırköy"de metrekaresi 5 bin liradan başlayarak körfezden toplu alım talebi ile satışlar başladı.


Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler açıklamalarında projeye başlamadan yabancı yatırımcılardan yoğun bir talep aldıklarını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'ye özellikle Körfez ülkelerinden yoğun ilgi olduğunu bizzat yaşayarak gördüğünü belirten Kiler sözlerine şöyle devam etti:


Körfez bölgesinden artan talebi gören o ülkelerin yatırımcıları bizden, daha düşünce aşamasında bile olmadığımız projeler için teklif getiriyorlar ve yapacağımız projelerden konut almaya hazır olduklarını söylüyorlar. Bu sektörün geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösteriyor.


Sapphire ve mütekabiliyet


Kiler, Sapphire'de konut satışlarının hızlandığını Araplar'ın yasadan sonra yoğun şekilde gelmeye başladığını söyledi. İnşaat sektörünün beklenen krizi yaşamadığını belirten Kiler, marka konutların satışının yükseldiğini, bu yasaların çıkmasının piyasayı canlandırdığını kaydetti.


10 günde 100 daire sattı


10 gündür satışta olan 256 konutluk projede bugüne kadar 100 daire satıldı. 61 milyon liralık yatırımla yapılan ve arsası Halk GYO'ya ait olan projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamının 2 ayda satılması hedefleniyor. İlk kez gayrimenkul geliştiricisi olarak adım attıklarını belirten Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek de, farklı konut ve ofis inşaatlarına da başlayacaklarını söyledi. Şimşek, "Bu yıl halka arzı planlıyoruz. Bunun için bu projeyi bekledik" dedi.


Ticari üniteler var


Toplam inşaat alanı 56 bin 800 metrekareye ulaşan projede metrekare fiyatları 5-6 bin lira arasında değişiyor. Proje, 8 katlı 4 bloktan oluşuyor. Toplam 256 konut ve 70 adet dükkândan oluşan projede ihtiyaca göre 1+0'dan 4+1+1'e kadar farklı konut seçenekleri bulunuyor. 1+0 39 metrekare, 1+1, 79 metrekare, 2+1, 85-205 metrekare, 3+1, 153-225 metrekare ve 4+1 daireler 183-257 metrekare arasında çeşitlilik gösteriyor.


Ataşehir sırada


Portföyünde 4 arsa bulunan Halk GYO, buraları farklı projeler ile değerlendirerek konut, otel ve ofis projeleri ile portföyünü çeşitlendirmeyi hedefliyor. Ataşehir arsası üzerine finans ve banka ofisleri yapılacak. Levent'teki eski HBB Televizyonu arazisine ise otel projesi bulunuyor. Otel inşaatının 2014'te tamamlanması bekleniyor. Portföye yeni katılan Eskişehir-Odunpazarı'ndaki arsa üzerinde proje geliştirilmesi için de hazırlıklar hızla sürüyor.  


Bugün



Geri Dön