20 / 04 / 2024

Refinansman için gerekli belgeler!

Refinansman için gerekli belgeler!

Banka ve finans kuruluşlarından kullanılan mevcut kredi, refinansman ile yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, refinansman kredisi nasıl kullanılır? Refinansman için gerekli belgeler nelerdir? İşte refinansman için gerekenler..



Refinansman için gerekli belgeler!

Banka ve finans kuruluşlarından kullanılan mevcut kredi, refinansman ile yeniden yapılandırılabiliyor. Bir diğer ifade ile kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması işlemine refinansman deniyor.


Bu işlem ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak dönemin düşük faizlerinden yararlanabilirsiniz.


Ayrıca kredi taksitlerinizi azaltabilir ve daha az faiz ödeyebilirsiniz. Refinansman kredisinden faydalanmak için kimlik kartı ile birlikte ilgili bankaya müracaat edilebiliyor.


Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalarına değindikten sonra, bu modelin masraflarını da iyi hesap etmek gerekiyor. 


Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 


Konut kredisi erken nasıl kapatılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön