26 / 04 / 2024

Regus, Türkiye'deki ofislerini 8'e çıkaracak!

Regus, Türkiye'deki ofislerini 8'e çıkaracak!

Gürtler Türkiye'de 3'ü İstanbul, biri Ankara'da olmak üzere toplam 4 tane ofisleri olduğunu belirtti



Dünyanın yenilikçi çalışma alanı çözümleri sunan en büyük kuruluşu olan Regus, kriz nedeniyle evden ya da uzaktan çalışmanın her geçen gün daha fazla rağbet gördüğü günümüzde, hemen her sektörden birey ve şirketin ihtiyaçlarını tam olarak anlayarak, gereken her yerde, her şekilde ve gerektiği tüm zamanlarda çalışmalarının devamlılığını sağlamak için onlara modern çalışma alanı çözümleri sunuyor...

Regus, ofisten çalışan müşterileri için ise, bir ofis sahibi olmanın en kolay ve esnek yolunu sunuyor. Tam donanımlı ve mobilyalı, günlük, haftalık, aylık veya yıllık, tam veya yarı zamanlı, kurum gereksinimlerine göre özel yapılandırılmış ofislerin en büyük avantajı ise kurumlara herhangi bir sermaye maliyeti yüklememesi. Regus, bir şirketin emlak maliyetlerini % 60' a varan oranlarda düşürüyor.

Öte yandan, İş yeri çözümlerinde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Regus, 6 ayda bir küresel şirketler çapında internet üzerinden anketler gerçekleştiriyor. Regus'un Türkiye'yi de içine alan ilk anketine göre, Türkiye'de yüzde 45'lere varan çalışan anneler oranı, Türk annelerinin Avrupalı hem cinslerine göre  evde de, ev işleri ve çocuk bakımı için  ayrıca 5 saat daha çalıştığı gerçeğini ortaya koydu.
İş Dünyası, Ekonomik Veriler, Çevre Yönetim Sistemleri Alanlarına Dönük olarak, 75 ülkeden 15 bin firma,Türkiye'den de 159 firma arasında yaptığı kriz sonrasını değerlendiren anketine göre kriz,  küçük ölçekli   firmalara yaradı. 

Türkiye'yi de Kapsayan Özel Araştırma Sonuçlarına göre, Türkiye'deki küçük ölçekli firmalar,  kriz döneminde gelirlerini yüzde 50 artırırken, önümüzdeki yıl için küçük ölçekli firmalar, daha fazla büyüme bekliyorlar. Orta ölçekli şirketler ise gelirlerini yüzde 33 artırdı. 

Regus'un Türkiye'den 159 firma ile gerçekleştirdiği anketten çıkan diğer bir önemli sonuçta, Türk firmalarının yüzde 74'ünün enerji tasarruflu yatırımlar yapmak için hükümetten vergi teşviği bekledikleri yönünde...

TÜRK FİRMALARININ YÜZDE 18'İ KARBON SALINIMLARINI ÖLÇÜYORLAR

Çalışma alanları çözümlemelerinde dünyanın en büyük firması Regus tarafından yapışan bu küresel ankete göre, dünya çapındaki küresel firmaların sadece  yüzde 19'u, kendileri tarafından salınan karbon ayak izini ölçüyorlar. Türkiye'den de 159 firmanın  katıldığı bu  anketten çıkan sonuca göre Türk firmaları arasında bu oran, küresel firmalara yakın bir sonucu ortaya koyuyor. Türk firmalarının da yüzde 18'i, karbon ayak izini ölçümlemekte...

Bu olumlu sonuçlara rağmen Türk firmalarının ekonominin düzeleceğine dair olan umutlarının ise azaldığı görüldü. Araştırma sonuçlarına göre Türk firmalarının yüzde 54'ü,  2011 yılına kadar ekonomik iyileşmenin tam hıza kavuşmayacağını düşünüyor. Aynı araştırma Türk şirketlerin çevreye duyarlığının ise artığını gösteriyor.

REGUS, TÜRKİYE'DEKİ OFİSLERİNİ 8'E ÇIKARACAK
 
Faaliyetlerine 1989 yılında Brüksel'de başlayan Regus'un 80 ülkede 450 şehir'de bin noktada 500 bin müşteriye hizmet verdiğini kaydeden Garry Gürtler, ellerinde 170 bin iş alanı ve 4 bin toplantı salonları bulunduğunu söyledi.  Türkiye'de ise 3'ü İstanbul, biri Ankara'da olmak üzere toplam 4 tane ofisleri olduğunu dile getiren Gürtler, "Hedefimiz 5 yıl içinde bu sayıyı 8'e çıkarmaktır. Özellikle  Ankara  ve İstanbul'da büyümek istiyoruz" diye konuştu.

Daha çok Türkiye'ye girmek isteyenlerin ilk etapta bu ofisleri tercih ettiğini kaydeden Gürtler, bunun yanı sıra home ofis olarak çalışan yada prestij ofis arayanlarında adres için kendi ofislerini tercih ettiğini ifade etti. Ofislerde toplantı odaları, masa, internet, sekreterlik hizmeti dahil her türlü hizmetin verildiğini aktaran Gürtler, sistemde günlük kiralamaların yanı sıra,   9 , 12  ve en fazla 36 aylık kiralamaların yapıldığını belirtti. Fiyatlandırmanın metre kare yerine masa başına göre yapıldığını ileten Gürtler, "Fiyatlar kişi başına aylık 159 dolardan başlıyor, kullandığı ürün ve hizmetlere göre 600-700 dolara çıkabiliyor" diye konuştu.


Geri Dön