28 / 03 / 2024

REIDIN 481 mahalleyi derecelendirdi!

REIDIN 481 mahalleyi derecelendirdi!

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ile; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yılı 1. yar



İlçe ve mahallelerin göreli sosyo-ekonomik derecelerini ve sıralamalarını gösteren detaylı çalışma, kullanılan değişkenler yardımıyla bölgeleri refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzeylerine göre sıralamaktadır.


Türkiye'nin A+ şehri İstanbul

 

2013 yılının ilk 6 ayının verilerini ortaya koyan SED raporuna göre, Türkiye'nin en pahalı, en yaşanır ve eğitim düzeyi en yüksek yani A+ mahallelerinde ilk üç şöyle sıralanıyor:


Kandilli, Arnavutköy ve Florya gibi bölgeler son 5 yıl içerisinde A derecesinden, A+ derecesine yükselirken, Türkiye'den A+ listesine giren İstanbul haricinde mahallenin olmadığı görülüyor. A derecesi ile listeyi takip eden 17. ve 18. mahalleler de İstanbul'un Şişli ve Beykoz ilçelerinden:


Yükselen değerler: İstanbul,  İzmir  ve Adana 

Üst sıralardaki bölgeler yerlerini korumakta daha dirençli olurken alt sıralardaki bölgelerde kıyasıya bir mücadele söz konusu. Öyle ki, 2007 yılından bu yana derecelendirme çizelgesinde oldukça hızlı çıkış yapan mahalleler göze çarpıyor. Fikirtepe ve Sancaktepe bölgeleri bu özellik ile başı çekerken, Türkiye genelinde son 5 yılda hatırı sayılır oranda değer ve prestij kazanan mahallelerin başında gelenler şöyle sıralanıyor:


REIDIN Veri Uzmanı Orhan Vatandaş, "Geliştirilen REIDIN SED çalışmasına sadece gayrimenkul geliştiricileri, yatırımcı ve danışmanlarından değil aynı zamanda banka, telekom, perakende ve hızlı tüketim şirketlerinden de gösterilen ilgi bizi memnun ediyor. CRM departmanlarının müşteri segmentasyonu, önceliklendirme, bölgesel kategorizasyon çalışmalarında da son dönemde yoğun şekilde kullanıldığını görüyoruz. Dereceleri salt gayrimenkul fiyatları ile özdeşleştirmemek gerekir. Zira eğitim süresi, eğitim seviyesi, nüfus ve konut yoğunluğu gibi değişkenleri de içeriyor." şeklinde konuştu.


REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ve diğer veri setlerine ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz


REIDIN Hakkında

REIDIN, Türkiye'de ve diğer birçok gelişmekte olan ülkede gayrimenkul sektörü ile ilgili internet uzerinden derinlikli ve analitik bilgiler sunan uluslararası bir bilgi şirketidir.


REIDIN Türkiye Gayrimenkul Bilgi Servisi Kullanıcılarımız

• ilanlar, işlemler, fiyatlar ve endekslere;

• şirket, proje ve bina bilgilerine;

• gelişmiş coğrafi bilgi sistemi araçlarına;

• arz-talep verisi; pazar trend analizine;

• araştırma raporlarına;

• yerel, ülke ve internet medyası dahil tüm sektör haberlerine;

• makroekonomik verilere

dahil birçok veri setine ulaşmaktadır.



Geri Dön