29 / 03 / 2024

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, Nuh'un Ankara Makarnası şirketi hakkında, rekabeti önleyen faaliyetlerde bulunduğu iddiası ile ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...



Rekabet Kurulu, 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen toplantısında teşebbüsün ve distiribütörlerinin, alıcı kişilerin tekrardan satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleri ile tabi olduğu kanunu ihlal ettiği gerekçeli iddialarını gündeme aldı. Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgilere göre; belge aynı zamanda yapılan ve ardından elde edilen tespitleri tartışma içerisine alan kurul, bulguları ciddi ve yeterli derecede önemli buldu. Rekabet Kurumu tüm bunların doğrultusunda Nuh'un  Ankara  Makarnası firması ve distiribütörleri hakkında, soruşturma açılmasına karar verdi. 

Bunların yanında Rekabet Kurulu, İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama hakkında soruşturma açılmasında karar kıldı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yazılı bir şekilde yapılan açıklamaya göre, Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi'nin ve distribütörlerinin, alıcıların tekrardan satış ücretini belirlemeye yönelik eylemleri ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili olan maddesini ihlal ettikleri gerekçesi ve iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlanmış oldu.

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda ya soruşturma


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön