24 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu 'zincir marketler' için nihai kararı 22 Aralık'ta verecek!

Rekabet Kurumu 'zincir marketler' için nihai kararı 22 Aralık'ta verecek!

Fahiş fiyat artışına ilişkin sorunlar gündemde yer edinmeye devam ederken perakende şirkerleri Rekabet Kurumu'na sözlü savunma verdi. Rekabet Kurumu'nun 'zincir marketler' için nihai kararını ise 22 Aralık'ta vereceği açıklandı. 



Rekabet Kurumu, zincir marketlere ilişkin başlatılan soruşturmaya dair yaptığı açıklamasında, "Taraflar savunmasını tamamlamış olup toplantı sona ermiştir. Kurulumuz, soruşturmaya ilişkin nihai kararını verdikten sonra kararın tefhimi 22 Aralık 2022 günü yapılacaktır. Karar, tefhim tarihinden önce alınması durumunda, Kurumumuz internet sitesinden de duyurulacaktır" dedi. Öte yandan yapılan soruşturmada ŞOK, Pasifik, Horizon ve Şölen Çikolata temsilcileri sözlü savunma verdi. 

Rekabet Kurulunca, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyette bulunan bazı şirketler hakkında yürütülen soruşturmada firmaların sözlü savunmaları alındı.

Rekabet Kurumu zincir marketler için nihai kararı 22 Aralık ta verecek!

ŞOK: TARAF DEĞİLİZ!

ŞOK Marketler Ticaret AŞ Temsilcisi Meryem Kübra Şıvgın, ŞOK Market'in herhangi bir kartele taraf olmadığını, kartel iddiasının hukuka aykırı ve haksız olduğunu belirtti.

Dosyada bulunan delillerin kartel olduğu anlamına gelmediğini ve yazışmaların pazarlık amaçlı olduğunu ifade eden Şıvgın, kartel isnadından vazgeçilerek, ihlal olmadığı yönünde kanaat getirilmesini ve şirkete ceza verilmemesini talep etti. Peki diğer perakende şirkereleri yaptıkları sözlü savunmasında hangi konulara dikket çekti? İşte detaylar...


Geri Dön