19 / 04 / 2024

Remax, gayrimenkul danışman sayısını 4 bine çıkaracak!

Remax, gayrimenkul danışman sayısını 4 bine çıkaracak!

Türkiye'de 280'den fazla franchise ofisle hizmet veren Remax Türkiye, hedef büyüttü. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, gayrimenkul danışman sayısının 4 bine çıkarılacağını açıkladı.



1973 yılında kurulan RE/MAX Global, bugün 105'in üzerindeki ülkede, 7 bin 500'den fazla franchise ofisinde görev yapan 120 binden fazla gayrimenkul danışmanıyla faaliyet gösteriyor. Tüm RE/MAX ülkeleri içinde Türkiye, büyümesiyle öne çıkıyor. Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere, ispanya ve Portekiz gibi ülkeleri geride bırakarak franchise satışında dünyada ikinci, gayrimenkul danışmanı sayısı artışında ise dünyada üçüncü sıraya oturmuş durumda.

Bu başarının arkasında ise RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn var. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Goldştayn ile hem Remax'ın yeni dönem hedeflerini hem de sektörü konuşuldu. 

2019 yılı büyüme hedefiniz nedir?

2019 yılında 55 yeni franchise vermeyi hedefliyoruz. Şu an ülke genelinde hizmet veren 280'den fazla franchise ofisimizde 3 bin 500'ü aşkın gayrimenkul danışmanımız var. 300'ü aşkın franchise sayısına ve 4 bin gayrimenkul danışmanı sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.

RE/MAX Türkiye olarak 2018 sizin için nasıl bir yıl oldu? Ne kadar büyüdünüz?

inşaat sektörü açısından iniş ve çıkışların yaşandığı bir yılda yüzde 25-30 oranında büyüme yakalamayı başardık. Bunu işimizi iyi yaptığımızın bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Bu başarımızın ardındaki en büyük rolün ise Türkiye'deki girişimcilik ortamını çok iyi biliyor olmamız ve eğitime büyük önem vermemiz olduğunu düşünüyorum.

2018 zor bir yıl. Ekonomik durgunluk dönemi gayrimenkul pazarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektöründeki dönemsel durgunluğun aşılmasına yönelik olarak gerek sektör oyuncularının gerekse devletin aldığı önlemlerin ve düzenlenen kampanyaların son derece yararlı olduğu düşüncesindeyiz. Gayrimenkul sektörünün büyümesine paralel olarak bizim sektörümüz de büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. 2009'dan bu yana bakıldığında Türkiye'de gayrimenkul işlem sayılarının ve fiyatların her zaman yukarı yönlü seyir izlediğini görüyoruz. 2017 yılında 2,5 milyondan fazla tapu satışı gerçekleşmişti. 2016 yılına göre yüzde 4,5'lik bir artış söz konusuydu. Sektörün girişimciler ve girişimci adayları için fırsatlarla dolu olduğunun altını çizmek isterim.

2019 yılında sektörde ne kadarlık bir büyüme bekleniyor? Sektörde öne çıkacak trendler neler olacak?

Önümüzdeki yılda toplam tapu işlemlerinde yüzde 2-2,5'lik büyüme öngörüyorum. Yabancıların alımları ile sektörün daha da hareketlenerek işlemlere döneceğini düşünüyorum. Farklılaşma ve müşteri odaklılık kavramlarının tam anlamını bulmaya başlayarak trend olarak öncülük edeceğini düşünüyorum.

"27 bin 500'den fazla portföy var"

"Girişimciler, markamızın sağladığı know hovv'dan ve düzenli eğitim olanaklarından direkt fayda sağlayarak gelirlerini olabilecek en yüksek düzeye çıkarabiliyorlar. RE/MAX Türkiye olarak girişimcilere avantajlar ve kolaylıklar sağlıyoruz. Ekip ve kadro kurulması konusunda, merkez recruiter'ımız (şirkete eleman alan birim) ve dijital iletişim kanallarımızdan kaynak sağladığımız adayları ofislere yerleştiriyoruz. RE/MAX sistemi içerisinde 27 bin 500'den fazla portföy ile paylaşımlı olarak bayilerimiz fayda sağlıyor. Bu sisteme hazır olarak ekipleriyle birlikte başlıyorlar ve bu işe girerken stok ve personel maliyetleri bulunmuyor."


Geri Dön