19 / 04 / 2024

REMAX Türkiye Girişimcilik Haftası'nı kutlıuyor!

 REMAX Türkiye Girişimcilik Haftası'nı kutlıuyor!

2012 Küresel Girişimcilik Raporu verilerine bakıldığında; ülkemizdeki potansiyel girişimci oranının 2006 yılında 2.2 iken, 2012 yılında 7.0’a çıktığı ve yine 2006 yılında 4.0 olan yeni girişimci oranının da 6.0’a çıktığı görülüyor.



Ekonomik standartların farklılaştığı, dünyanın değiştiği, iş alanlarının arttığı ancak istihdam sorununun her geçen gün derinleştiği günümüzde iş dünyasını tanıtmak, girişimciliği teşvik etmek amacıyla Mart ayının ilk haftası “Girişimcilik Haftası” olarak kabul ediliyor.  


Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir ekonomik büyüme sürecinde, üniversitelerinden yeni mezun olmuş gençler veya profesyonel olarak mesleğini icra ederken kendi işinin patronu olmaya karar verenler son yıllarda girişimciliğin ön plana çıktığı yeni iş sahaları ile karşı karşıya gelebiliyor. Gayrimenkul sektöründe girişimciliği destekleyen RE/MAX Türkiye de "girişimcilikte çığır açarak öncü olmak" misyonuyla kendi işini kurmak isteyen girişimciler için ideal iş olanakları sunuyor, Türkiye genelinde franchise'lar vererek yeni iş yerleri oluşumuna, istihdama ve ekonomiye katkıda bulunuyor. 


RE/MAX Türkiye Genel Müdürü ve Kurucusu Murat Goldştayn ülkemiz ekonomisine katkıda girişimcilerin payının büyük olduğuna dikkat çekiyor. “Dünya Girişimcilik Platformu (Global Entrepreneurship Monitor - GEM) tarafından 29 ülke arasında yapılan araştırma girişimcilik faaliyetleri yüksek olan ülkelerin öngörülen ekonomik büyümenin üzerinde gelişme gösterdiğini vurguluyor. Ülkemizde de girişimci sayısının her yıl hızla arttığını gözlemliyoruz ve girişimcilerin önünü açan bir firma olarak bu sonuçlar bizi çok mutlu ediyor. 2012 Küresel Girişimcilik Raporu verilerine bakıldığında; ülkemizdeki potansiyel girişimci oranının 2006 yılında 2.2 iken, 2012 yılında 7.0’a çıktığı ve yine 2006 yılında 4.0 olan yeni girişimci oranının da 6.0’a çıktığı görülüyor. Biz de RE/MAX olarak bu artışlarda bir nebze de katkımız olduğu inancı ile aramıza yeni girişimciler katmak için çabalarımızı sürdürüyoruz.”


Kendisi de bir girişimci olan Murat Goldştayn tarafından kurulan RE/MAX Türkiye, tek bir ofisi ile faaliyetine başladığı ülkemizde bugün 230 ofisi ve yaklaşık 1900 gayrimenkul danışmanı ile sürekli büyüyor. Bulunduğu sektöre yeni bir çehre kazandıran RE/MAX Türkiye, ülkemizde yeni iş kurmak isteyen girişimcilere fırsatlar sunma konusunda önemli bir boşluğu dolduruyor. 

GEM 2012 Raporuna göre 2012’de ülkemizde ihtiyaç odaklı girişimcilik oranı %31 iken fırsat odaklı girişimcilik %55’e, fırsat değerlendirme oranı 2011’de 32.4 iken 2012’de 40’a yükseldi. Diğer yandan Türkiye'de girişimcilik, girişimciliğe medyanın ve halkın bakış açısı ve ilgisi hem geçen senelere göre hem de diğer ülkelere oranla bu sene artış gösterdi.

RE/MAX Türkiye Genel Müdürü ve Kurucusu Murat Goldştayn bu sevindirici artışları toplumumuzun girişimciliğe bakış açısındaki değişime bağlayarak; “Ülkemizde de artık çoğu insan mavi veya beyaz yaka olmaktansa daha özgürce çalışabileceği, kendisine rahat hareket imkanı sağlayabilecek kendi işini yapma kültürüne geçiş gösteriyor. Bunun arakasında da özellikle de son dönemde küçük sermaye ile belki internet üzerinden dahi yürütülerek büyük başarı kazanan işlerin örnek teşkil etmesi ve bireyleri cesaretlendirmesi yatıyor. Zaten GEM 2012 raporu da nüfusumuzun ‘fırsatları değerlendiren’ kısmının başarısızlık korkusu puanının 2011’de 22.5 iken 2012’de 30’a yükseldiğini gösteriyor. Biz de RE/MAX Türkiye olarak içinde girişimcilik ruhu olanları cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı da çok yakında açacağımız bir akademiye taşıyacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.


Ana faaliyet alanı girişimciler yaratmak olan RE/MAX, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de girişimcilik ruhunu taşıyan başarılı insanları network'üne dahil etmeyi başarıyor. RE/MAX, Türkiye’deki hedefini ise önümüzdeki 10 yılda 10 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmak olarak vurguluyor.


Geri Dön