27 / 04 / 2024

Remzi Erdemci: Nazilli’ye yakışır binalar yapılmalı!

Remzi Erdemci: Nazilli’ye yakışır binalar yapılmalı!

Nazilli Müteahhitler Derneği (NAMDER) Başkanı Remzi Erdemci, koronavirüs salgınıyla birlikte inşaat sektörünün olumsuz etkilendiğini ve bu sıkıntılı dönemde çözüm yolları aradıklarını belirtti…



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olumsuz etkiledi. Bunların başında inşaat sektörü geliyor. Nazilli Müteahhitler Derneği (NAMDER) Başkanı Remzi Erdemci, salgın sürecinde inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydın Hedef’ten Ayşe Aktaş’ın haberine göre; Nazilli NAMDER olarak sektördeki sıkıntıları çözmek adına imar ve inşaatlarla ilgili olmazsa olmaz maddeleri hazırlayıp Nazilli Belediye Başkanına sunduklarını söyleyen Erdemci, ”Nazilli’de inşaat sektöründe bir takım sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntılarımızı NAMDER Ticari Birim Başkanımız Ömer Pamuk ve ben, Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ı ziyaret ederek bildirdik.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDEMCİ TALEPLERİNİ SIRALADI

İmar ve inşaatlarla ilgili olmazsa olmaz maddelerini sıralayan Başkan Erdemci, “Nazilli’deki imar durumu. İmar durumlarında zemin katların ticari alan olmayan ada parseller için otopark alanı olarak kullanılıp ilave kat verilmesi, Nazilli’ye yakışır binaların imar edilmesi bunun için çatılardaki yüksekliği en az 60 santim olarak gevşetilip gizli çatı yapımı. Bölgemizin iklim koşulları ve doğalgaz kullanımı ile ısıtma göz önünde bulundurulduğunda tekil bacaların hem bina için riskli hale getirmesi hem de gereksiz yere kayıplardan dolayı iptali olabiliyorsa iptali olmuyorsa jet baca dönüştürülme hususu, binaların dış cephelerinde görsel amaçlı kullanılan süs çıkarmalarının betonarmeden izin verilmesi,  Nazilli Belediyesi olarak CE ve TSE  uygun dış cephe yalıtım malzemeleri olarak XPS köpük malzemeden vazgeçip doğal yalıtım(perlit esaslı) malzemelerin kullanılması, hem binaların ömrünü hem de sağlık açısından dönüştürüp izin verilmesi” gibi konuları Başkan Özcan’a ilettiklerini belirtti.

 Remzi Erdemci: Nazilli’ye yakışır binalar yapılmalı!

NAZİLLİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDE PERSONEL YETERSİZ

Erdemci, özellikle vurgu yaptığı, “Nazilli İmar Müdürlüğünde personelin yetersizliği başta olmak üzere müdürlükte işleyişin sıfır durumda. İşlemler için müteahhit arkadaşlar imar müdürlüğüne gittiğinde muhatap olunacak kişileri bulamıyor. İmarda bulunan 2 mimarın hem iş hem de ruhsat kontrol etmesinden dolayı kontrollerin gecikmesine ve zaman kaybına neden oluyor. İmarda muhataplarımız ise bizlere verdikleri ters cevaplarla ayrıca bizleri üzüyorlar. Bu sorunun çözülmesini ve Nazilli’nin imarı için belediyenin gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi.

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!


Geri Dön