27 / 04 / 2024

Rezidanslar neden tercih ediliyor?

Rezidanslar neden tercih ediliyor?

Büyükşehirlerde 1990'larda başlayan 'stüdyo ev' yaşamından sonra şimdi de tüm Türkiye'de rezidanslar moda oldu. Ankara'da da rezidanslarda yaşamayı tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki rezidanslar neden tercih ediliyor?




Büyükşehirlerde 1990'larda başlayan 'stüdyo ev' yaşamından sonra şimdi de tüm Türkiye'de rezidanslar moda oldu. Ankara'da da rezidanslarda yaşamayı tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Çünkü evinizin tüm ihtiyaçları sizin adınıza başkaları tarafından karşılanıyor. Son dönemlerde ülkemizde rezidans satışlarında ciddi artışlar yaşanıyor. Gözlemlenen hareketliliğin en önemli nedeni ise rezidansların daha güvenli ve rahat bir yaşam sunuyor olması olarak açıklanıyor. Ankara'nın Eskişehir Yolu üzerinde şehrin batı aksında yer alan West Gate Residence da, misafirlerine beş yıldızlı otel konforunda lüks ve prestijli bir hayat vaat ediyor. 1+ 0, 1+1 ve 2+1 konut seçeneklerini barındıran rezidansta, 60 ayda 0.69 faiz oranı ve peşinatsız ödeme kolaylığı sağlandığı belirtiliyor. 


ODA SERVİSİ SUNULUYOR

 Rezidanslarda oturmanın bir bedeli olduğu gibi hayatınıza getirdiği çok sayıda avantaj da bulunuyor. Proje kapsamında verilen hizmetler arasında housekeeping, oda servisi, resepsiyon, lobi, vale hizmeti, sekretarya, toplantı odaları, 24 saat teknik servis, oto yıkama da mevcut. 


ALIŞVERİŞ MERKEZİ MEVCUT 

748 konutun 3 kulede bir araya geldiği projenin hayatınızı kolaylaştırdığı bir diğer hizmet ise 30 bin m2'lik alışveriş merkezinde hem keyfi hem ihtiyaçlarınızı ayağınıza getirmesi. Alanda 100 farklı mağaza yer alıyor. 

Proje kapsamında akıllı evinizin içinde bulunan LED TV'lerle tüm rezidans hizmetlerine tek bir dokunuş ile ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarınızla entegreli olan sistemle tüm mağazalara da ulaşabileceksiniz. 


Neden tercih ediliyor? 

Rezidansta yaşamın nedeni çoğu zaman rahatlık ve konfor olarak açıklansa da aslında yaşam tarzını baştan aşağı değiştirmesi olarak açıklanıyor. Uzmanlara göre İstanbul'daki Akmerkez'in açılmasıyla başlayan rezidans kültürü Türkiye'nin hemen her semtine yayılmış durumda. Son bir yıldır ise rezidans satışlarında ciddi bir artış söz konusu. Gözlemlenen hareketliliğin en önemli nedeni, rezidansların daha güvenli ve rahat bir yaşam sunuyor olması. Her şeyin bilgisayarla takip edildiği, akıllı binaların içindeki bu daireler sorumluluk gerektirmeyen bir yaşam vaat ediyor ve vaadini de yerine getiriyor. Çünkü evinizin tüm ihtiyaçları sizin adınıza başkaları tarafından karşılanıyor. Mesela musluğunuz bozulduğunda muslukçu bulma görevi size düşmüyor. Yangın tehlikesi ile karşı karşıya kalındığında otomatik olarak her şey kilitleniyor. 



HaberTürk Ankara


Geri Dön