25 / 04 / 2024

Richard Branson'dan girişimcilere 10 tavsiye!

Richard Branson'dan girişimcilere 10 tavsiye!

Öğrenme güçlüğü olduğu için okulu bıraktı ve 16 yaşında dergi çıkararak iş dünyasına adım attı! Şu an İngiltere'nin en zengin insanlarından birisi! Richard Branson'dan girişimcilere  birbirinden eşsiz 10 tavsiye geldi! İşte Richard Branson'dan girişimcilere 10 tavsiye...



16 yaşında dergi editörlüğü yaparak iş dünyasına adım attı ve şu anda İngiltere'nin en zengin beş iş adamı arasında yer alıyor. Richard Branson ilham verici hayat hikayesiyle hepimize örnek olmayı başardı. 

Richard Branson 18 Temmuz 1950'de doğdu. Çocukluğu pek parlak değildi.

İş dünyasının en başarılı isimlerinden biri olarak bilinen Richard Branson. İş dünyasının en girişimci, cesur ve işbirlikçi insanlarından biridir. Kariyerinde büyük başarılara imza atan Branson, İngiltere'nin en zenginleri listesinde yer alıyor. İlham veren başarı hikayesiyle milyonlara örnek oluyor. En büyük etken, disleksiden (öğrenme güçlüğü) muzdarip olmasıydı.

Aynı zamanda öğretmenler ve müdürler tarafından başarılı bir öğrenci olarak görülmedi. Bu nedenle 16 yaşında okulu bıraktı. Yarım kalan okul hayatından sonra "The Student Magazine" adlı dergiyi çıkararak ticaret hayatına atıldı.

Branson, dergide öğrenciler için hazırladığı içerikleri yayınladı ve dergi ile başarı merpenlerini tırmanmaya başladı. Orada kazandığı gelirle Londra'nın en işlek caddesi Oxford Street'te 'Virgin Music' adlı bir plak dükkanı açtı.

Richard Branson dan girişimcilere 10 tavsiye!

Böylece Virgin Kingdom'daki ilk şirket açıldı. Kurduğu Virgin Music, başarılı profesyonel hayatı sayesinde zaman içinde dünyanın en başarılı altı plak şirketinden biri haline geldi. Her zaman başarılı olan iş adamı, 1980'de Voyager Group'u ve 1984'te Virgin Atlantic'i kurdu.

Virgin Atlantic, dünya çapında hava yolculuğu daha önemli hale geldikçe büyümeye devam etti. Virgin USA, Virgin Nijerya ve Virgin Express tüm dünyada hızla yayılmaya başladı. Girişimi turizm sektöründe devam etti.

Virgin Galatic'i kurdu "Her insanın uzaya gitmeye hakkı var" dedi. Uzaya yolcu taşıyan Yolcuları uzaya götüren Virgin Galatic, ne kadar girişimci ve cesur olduğunu gösteriyor.  Aynı zamanda yine farklılık yaratarak uzaya otel inşa etmeyi hedeflediği de biliniyor.

Kendi adasına sahip olan Branson, buradan iyi bir gelir elde etmesiyle de biliniyor. 400'den fazla farklı ve yenilikçi yatırımı bulunan Richard Branson, başarının sırrını şöyle özetliyor:
"Fazla ayrıntı sizi harekete geçmekten alıkoyabilir." 

Branson ayrıca beklemenin ve detaylara hazırlıklı olmanın dezavantaj olabileceğine inanıyor.  Çünkü fazla düşünce ile oluşabilecek kaygılarla harekete geçmenin zor olacağını biliyor. Eleştirilere kulak tıkamış, zamanın ve şimdinin önemini bilen cesur iş adamının başarılarının ardında kendine inanması ve o anı değerlendirmesi yatıyor.

İşte Richard Branson'dan girişimcilere 10 tavsiye...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön