24 / 04 / 2024

Risk analizi nasıl yapılır?

Risk analizi nasıl yapılır?

Risk analizi nasıl yapılır?: Risk analizinde sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmalar bulunuyor...




Risk analizi nasıl yapılır?


Risk analizi nasıl yapılır? konusunda yeni yaklaşıma göre işverenler, işyerlerinde özel risklerden etkilenebilecek çalışanların durumunu da kapsayacak şekilde sağlık ve güvenlik yönünden Risk Değerlendirmesi yapmakla yükümlü tutuluyor. Aynı şekilde toplu yaşam alanları ve apartmanlar da risk analizi yapmak zorundadırlar. Aynı şekilde alışveriş merkezlerinde de risk analizi çalışmaları yapılıyor. Sanayi olmamasına rağmen apartmanlarda ve alışveriş merkezlerinde risk analizi çalışmasının yapılması gerekiyor.


İşveren risk analizi sonucuna göre alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar veriyor.


Risk analizi nasıl yapılır?

 

Yeni yaklaşımın en önemli unsuru risk değerlendirmesi ( risk analizi ) kavramı olarak karşımıza çıkıyor. Risk, tehlikelerden kaynaklanan bir olayın, meydana gelme ihtimali ile zarar verme derecesinin bileşkesine deniyor. Risk değerlendirmesi, tüm proseslerde, riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğine karar vermek şeklinde tanımlanıyor. Risk analizinde sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmalar bulunuyor.



Risk değerlendirme prosedürü!
Risk Değerlendirme Komite ve Komisyonlarının Çalışma Usul ve Esasları!
Apartmanlarda risk analizi!
Risk değerlendirmesi ekibi kimlerden oluşur?
Risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir?
Risk değerlendirmesi rehberleri!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön