27 / 04 / 2024

Ritim İstanbul'da oturanlar tabletlerinden perdeleri açıp ışıkları yakacak!

Ritim İstanbul'da oturanlar tabletlerinden perdeleri açıp ışıkları yakacak!

Dumankaya'nın akıllı evleri artık çözümlerini Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sunacak. Ritim istanbul'da oturanlar, tabletlerinden perdeleri açıp, ışıkları yakacak. Akıllı evler kullanıcılara konforlu ve güvenli bir yaşam sunuyor...




DUMANKAYA İnşaat, artık akıllı ev sistemleri konusundaki çözümlerini Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sunacak. Bu sayede evler daha da akıllanacak, elektronik araçlar birbiriyle konuşabilecek. "IQ akıllı ev" teknolojilerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Artık demiri bükmek değil, insanların hayatına dokunacak teknolojiler sunmak gerekiyor. Biz de bunun için akıllı ev kurgusunu oluşturduk" diye konuştu. 


FİBER ALTYAPI BUNLARI SAĞLIYOR 


Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz ise Türkiye'nin dijital altyapısını ileri teknolojilere hazırladıklarını belirterek, "Bu altyapı üzerinden hayatın her alanı için dijital çözümler üretmeye başladık" dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer de konuşmasında dijital yaşamın günlük hayatın yeni adı olduğunu belirtti. 


Önce Ritim'de başladı DUMANKAYA Ritim İstanbul konutlarında uygulanan akıllı ev projesi, Türk Telekom'un sunduğu dijital yaşam altyapısı ve bu altyapı etrafında kurulu yenilikçi iletişim, otomasyon, güvenlik, eğlence, sağlık, enerji ve telemetre servislerinden oluşuyor. 

Tabletle kontrol edilecek KULLANICILAR, akıllı evlerin IPTV, internet ve telefon hizmetini de kapsayacak şekilde sunduğu çözümleri daire tesliminde ev sahibine sunulan özel tabletle yönetebilecek. Bu işbirliği Dumankaya'nın yeni projelerinde de devam edecek. 


Evlerin % 50'si akıllı olacak ZET Teknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz gelecekte evlerin yüzde 50'sinin "akıllı" olacağını söyledi ve hızla büyüyecek olan aygıtlar arası iletişim pazarında aslan payını akıllı şehirlerin oluşturacağını belirtti. Yavuz, "Akıllı evler kullanıcılara konforlu ve güvenli bir yaşam sunuyor. Geleceğin akıllı şehirlerine giden yol akıllı ev konseptinden geçiyor" dedi. 


Şenay Büyükköşedere/ Akşam Gazetesi


Geri Dön