26 / 04 / 2024

Rixos Residences Bomonty sanatla buluştu

Rixos Residences Bomonty sanatla buluştu

Rixos Residences Bomonty'de açılan resim sergisinde Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun eserleri sergileniyor



Rixos Residences Bomonty 25 Mayıs-1Haziran 2010 tarihleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı resim sergisine ev sahipliği yapacak.

Rixos Residences Bomonty 25 Mayıs Salı günü özgün iki sanatçının eserleri ve seçkin konuklarının katılımıyla resim ve mimarlık sanatını buluşturdu.

Rixos Bomonty'nin inşaat alanında gerçekleştirilen Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu karma sergisinin açılışında ziyaretçiler aynı zamanda yeni bitirilen örnek daireleri de inceleme fırsatı buldu. Kokteyle katılan birbirinden renkli konuklar arasında Zafer Mutlu, Remzi Gür, Aydın Ayaydın, Ahmet Çetinsaya, Mustafa Sarıgül ve Eyüp Can dikkat çeken isimler oldu.

İpek-Çakırkaya-Ayaydın Grup-Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen Rixos Residences Bomonty'deki sergi açılışına Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın ev sahipliği yaptı.

Açılışında, jazz müziğin tanınmış ismi Önder Foça Group'un sahne aldığı sergideki resimler arasında; Bedri Rahmi'nin okuldan birincilikle mezun olmasını sağlayan "Hamam"; "Gelin", "Kız Kaçırma" ve gene sanatçının otoportresi gibi değerleri bir milyon TL.'ye yaklaşan eserler bulunuyor. Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun karma resim sergisi 1 Haziran'a dek ziyaretçilere açık olacak.

Rixos Residences bir taraftan yükselirken diğer taraftan inşaata cephe giydiriliyor
Ağustos 2009'da başlayan ve şu anda 33. kata ulaşılan yapıda kaba inşaatın bitmesine sadece 9 kat kaldı. Dünyanın en prestijli dış cephe panel kaplaması SCHÜCO panelle yapılan işbirliği ile dış cephe kaplaması yirminci kata kadar bitirildi. Türkiye'de ilk defa yapılan bu uygulama ile inşaatın bitim tarihi yaklaşık dört ay öne alındı. Şap imalatlarına başlanan binada, dünyanın en ünlü İtalyan mutfak markası SCIC, GAGGENAU beyaz eşya, Puntotre dolapların yanı sıra asansör olarak OTIS markasıyla işbilirliğine yapıldı ve mobilyaların imalatına başlandı.

8 dönüm bahçesi olan tek rezidans
Proje ortaklarından İpek İnşaat ve Çakırkaya Yapı'nın koordinatörü Yakup EYÜBOĞLU yaptığı açıklamada; "Rixos Residences Bomonty Projesinde açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verdik. Bugüne dek yapılan gökdelen inşaatlarında 8 dönüm gibi büyük baçeye sahip tek projedir. Çünkü bunu İstanbul'daki rezidans projelerinin en büyük eksiği olarak gördük" dedi.

İç tasarımı Çağlayan Tual tarafından yapılan ve içinde Türk hamamı, sauna, buhar, fitness ve spa bulunan projenin klüp binasının detayları ise bitirildi. Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan Rixos Residences Bomonty'de 308 modüler süit ve 6 adet de penthouse bulunuyor. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkacak farklı özelliğe sahip süit alternatifleri olacak. Ayrıca projede değişik katlarda 8 adet kat bahçesi ve açık bahçeler bulunuyor.

4 dakikada Nişantaşı'nda, 5 dakikada TEM'desiniz
İstanbul'un en merkezi semtlerinden Bomonti'deki Rixos Residences Bomonty'nin hemen yanı başında yer alan Dolmabahçe - Bomonti tünelinin inşaat süreci bitti. Çok yakında açılacak olan bu tünel, süit sahiplerinin yaklaşık 2 dakika içinde Dolmabahçe üzerinden denize ulaşmasını sağlıyor. Taksim, Nişantaşı'na şehir trafiğine girmeden yaklaşık 4 dakikada ulaşılabiliyor. Yine projenin çok yakınında yer alan Piyalepaşa tüneli sayesinde şehir trafiğine girmeden 5 dakika içinde E-5 ve TEM'e ulaşmak mümkün.

Rixos Bomonty'de 1 Haziran'a kadar resimleri sergilenen ressamlar;

Bedri Rahmi Eyüboğlu Hakkında
Ressam, şair ve yazar olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, 1911 yılında Giresun-Görele'de doğdu. 1975 yılında İstanbul'da öldü. Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayan resim öğrenimini Paris'te sürdüren Eyüboğlu, daha sonra Türkiye'ye döndü ve ölümüne kadar Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders verdi. Yerel yaşama ilişkin gözlemlerini, yazma, kilim gibi yerel kültürel değerlerdeki malzemeyle buluşturarak tablolarına yansıttı. Tablolar ve gravürlerin yanı sıra büyük boyutlu duvar resimleri, mozaik, seramik panolar yaptı. Bazı desenleri, ölümünden sonra Binbir Bedros (1977), Karadut (1979) ve Babatomiler (1979) adlı kitaplarda yayımlandı. Halk kaynağından beslenen sanat anlayışı şiirlerinin de temeli oldu. Şiirlerinde, masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı. Yazıları, Tezek (1975), Delifişek (1975), Resme Başlarken (1977) adlı kitaplarda toplanan Bedri Rahmi Eyüboğlu 1975 yılında yaşamını yitirdi.

Eren Eyüboğlu Hakkında
1912 de Romanya'da doğan Eyüboğlu, orta öğrenimini yaptığı sıralarda aldığı resim derslerini geliştirmek için güzel sanatlar akademisi `ne girerek Resim Bölümünde okudu. 1929' da Paris'e giden sanatçı, önce Julian Akademisi'ne devam etti, ardından dört yıl boyunca da Lhote'la ile çalıştı. 1930 yılında Bedri Rahmi EYÜBOĞLU ile tanıştı ve 1936'da kendisiyle evlenerek İstanbul'a yerleşti. Bir süre sonra eşiyle beraber D Grubu'na katılarak topluluğun çalışmalarında etkin rol aldı. Bedri  Rahmi ile Anadolu'nun pek çok yerini gezen Eyüboğlu, resimlerinde yarı soyut  ve dışavurumcu  denebilecek  bir doğa görüşüyle, doğu insanına ve geleneksel  yaşama yönelik konuları işledi. İngiltere, Almanya, Belçika, New York, Berkeley ve İstanbul gibi şehirlerde sergiler açan Eyüboğlu 1988 yılında, 76 yaşında yaşamını yitirdi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön