29 / 03 / 2024

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.



Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketinin yapımını üstlendiği Riyad metrosu inşaatında çalışan işçiler, Türkiye’deki yetkililere seslendi: “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz.” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılı itibariyle Suudi Arabistan’ın Riyad kentine çalıştırılmak için getirildiklerini dile getiren işçilerden Bahadır Sarıyaprak, “Şirket sözleşmelerimizi 2020’nin şubat ayında feshetti. Ancak kıdem, ihbar tazminatlarımızı, fazla mesai ücretlerimizi ve sosyal haklarımızı ödemedi. 4 aydır burada ücret almadan bekliyoruz. Burada iş mahkemelerinde de hukuki sürecimiz sürüyor. Ancak mahkemeler salgından dolayı iki buçuk aydır işlevsiz. Salgından önce davası sonuçlanan iki arkadaşımıza 70 bin dolar ödenmesine karar verildi ama şirket bir ödeme yapmadı” diye konuştu.

Şirketin ülkeye dönmeleri için tüm haklarından vazgeçmelerini ve 4 aylık ücret karşılığında ara buluculuk süreciyle ilgili bir evrakı imzalatmak istediğini söyleyen Sarıyaprak, “Bizler hiçbir şekilde haklarımızdan vazgeçmek istemiyoruz” dedi.

Bu süreçte Türkiye’deki bakanlardan, partilerin milletvekillerinden telefonla konuşarak yardım talebinde bulunduklarını belirten Sarıyaprak, “İçişleri Bakanıyla, Dışişleri Bakanıyla bizzat görüştük. Ama ülke yetkililerinden sesimizi duyan olmadı. Yetkililere sesleniyoruz. Bizi en yakın zamanda sevdiklerimize, çoluk çocuklarımıza kavuşturmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön