18 / 04 / 2024

İzmitli inşaat işçileri Irak’ta mahsur kaldı!

İzmitli inşaat işçileri Irak’ta mahsur kaldı!

İzmit Alikahya’da ikamet eden inşaat işçileri, çalışmak için gittikleri Irak’ın Bağdat şehrinde koronavirüs salgını nedeni ile mahsur kaldı…



Irak’a çalışmak için giden inşaat işçileri dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Bağdat’ta mahsur kaldıklarını belirttiler.

En Kocaeli’den Talha Yıldırım’ın haberine göre; İzmit’in Alikahya mahallesinde yaşayan inşaat işçileri, İstanbullu bir firma ile Irak'ın Bağdat şehrinde inşaat işinde çalışırken koronavirüs nedeni ile sokağa çıkma yasağı uygulandığı için çalışmaları durdu.

MAAŞLARINI ALAMADILAR

1.5 aylık maaşlarını hala alamayan işçiler sokağa çıkma yasağı yüzünden yemek bile yiyemiyor. Sadece kendilerine gelen ekmeği yiyerek ayakta durmaya çalışan inşaat işçileri Türk yetkililerden yardım istedi. İşçiler 13 Mart'tan bu yana işleri bitmesine rağmen mahsur kalmış durumdalar.

KORKU İÇİNDE

Bağdat'ta mahsur kalan işçilerden biri, çok zor durumda olduklarını, yemek yiyemediklerini, sağlık açısından da hiçbir önlem alınmadığını, korku içinde beklediklerini belirti ve yetkililerden yardım istedi.

Makedonya’da kalan 26 Türk inşaat işçisi yardım istedi!


Geri Dön