25 / 04 / 2024

Nevşehirli inşaat işçileri 1 Mayıs'ta da çalıştı!

Nevşehirli inşaat işçileri 1 Mayıs'ta da çalıştı!

Nevşehirli inşaat işçileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de çalıştı. Yurdun çeşitli yerlerinde kutlama programları düzenlenirken Nevşehirli işçiler iş başı yaptı.



Nevşehirli  inşaat işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de iş başı yaptı. Ülkenin çeşitli yerlerinde kutlama programları düzenlenirken Nevşehir'de inşaatta işçileri çalıştı. 


350 Evler Mahallesi'ndeki bir inşaatta çalışan işçi Muammer Coşkun (31), günlük yevmiye usulü çalıştıklarını, tatil yapmaları durumunda bu ücreti alamayacaklarını söyledi. Kış aylarında inşaat sektöründe çalışma olanağı bulamadıkları için yaz dönemini değerlendirdiklerini belirten Coşkun, "Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı ama biz ekmek parası için çalışıyoruz. Bugün tatil yapmayı düşünürdük ama yevmiye usulü çalıştığımızdan dolayı iş bulduğumuzda çalışmak zorundayız'' diye konuştu. 


Aynı inşaatta çalışan işçi Şenol Aktürk (32) ise binanın bahçe duvarlarını taşlarla kapladıklarını, toz ve ağır malzemeler nedeniyle zor bir meslekleri olduğunu söyledi. Aktürk, günü çalışarak geçirmek zorunda olduklarını ifade etti. Aktürk, "Çalışmayana ekmek yok, çalışmayınca yevmiye alamıyoruz. Kışın çalışamıyoruz, yazın 6 ay çalışınca ne kazanırsak ona göre geçimimizi yıl boyunca sağlıyoruz. İşimiz ağır, doğal taşlarla duvar örüyoruz. Toz ve ağır taş malzemelerle uğraşıyoruz'' dedi.




Dokuz Sütun


Geri Dön