25 / 04 / 2024

Rize Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nde sona gelindi!

Rize Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Rize’de inşa edilen Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nde sona gelindi.



İlerleyen günlerde açılışı yapılacak merkez, 7’den 70’e bütün ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve ziyaretçilere bütün yorgunluklarını atma imkanı sunacak.


Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Tunca Vadisi Tabiat Parkı’nın girişinde Fırtına Deresi kıyısında yer alan bin metrekarelik alanda inşa edilen Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi tamamlanıyor.


Aynı zamanda turizm ofisi olarak da hizmet verecek tesis de sergi salonu, konferans salonu, fuaye, atmaca kültür merkezi, yönetici toplantı salonu, idari ofisler ve ortak kulanım alanları yer alacak.


Merkez için 1,5 milyon TL bütçe ayrıldı


Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ardeşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan yaklaşık 1,5 milyon TL’lik bir bütçe ile inşa ediliyor. İlerleyen günlerde merkezin diğer eksiklikleri de tamamlanarak, açılışı yapılacak ve ziyaretçilerin kullanımına sunulacak.


Merkezde bulunan sergi salonu içerisinde; kıyı şeridi itibariyle Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Tunca Vadisi Tabiat Parkı’ını içine alacak şekilde Fırtına Vadisi’nin 12 m x 7 m boyutlarında ölçekli bir maketi yer alacak. Maket, Fırtına Vadisi’nde öne çıkan mimari yapılar, köprüler, şelaleler ve önemli alanların minyatürlerini barındıracak.


Ayrıca, ziyaretçilere mimari yapılar, köprüler, şelaleler ve önemli alanlar hakkında görsel bir şölen yaşatacak, sesli ve görsel tanıtımı içeren dijital bir sistemin kurulması da planlanıyor. Bina inşaatıyla aynı anda çalışmaları devam eden maket, dış şartlara dayanıklı malzemeden üretiliyor.


Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve içerisindeki Ayder Yaylası ile 2014’de Tabiat Parkı ilan edilen Tunca Vadisini ziyaret edeceklerin yorgunluklarını atmaları için önemli bir mola noktası olacak.


TOKİ Haber


Geri Dön