24 / 04 / 2024

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.



Rize'de bulunan Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar hakkında alınan yıkım kararının ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yıkım ihalesinin ardından çalışmalara başladı. Çalışmalar 21 kaçak ve ruhsatsız yapıyı kapsayacak. İlk olarak Akkaya köyünde, Fırtına Deresi kenarındaki Kemal Eksilmez'e ait 3 katlı yapının yıkımı için jandarmalar tedbir aldı. 

İnşaat sahipleri iş makinesi operatörüne tepki gösterdi. Bu kişiler jandarma ekiplerince uzaklaştırıldı. Yıkım işlemlerine karşı çıkan yapı sahipleri, bölgede beklemeyi sürdürdü. İnşaat sahibi Eksilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığından kendilerine "turistik tesis işletme belgesi" verildiğini iddia ederek, "Bunun üzerine tesis yapmaya başladık. Bizim mağduriyetimiz ne olacak? Yıkılması gerekiyorsa bize bir yol göstersinler. Uyalım, bir şekilde gerekirse biz yıkalım." ifadelerini kullandı. 

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

 


Geri Dön