28 / 03 / 2024

Rize Havalimanı ihalesi 8 Eylül'de!

Rize Havalimanı ihalesi 8 Eylül'de!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi.



AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi. 




Karal, Rize Havalimanı'nın kentin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti, Havalimanının ihale tarihinin kesinleştiğini kaydeden Karal, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanfmızın da açıkladığı üzere 8 Eylül günü ihalesi yapılacak. 750 trilyonluk bir keşifle beraber ihaleye çıkıyor. 600 trilyonluk altyapı ihalesi 8 Eylül günü yapılacak" ifadesini kullandı. 



Karal, deniz dolgu ihalesinin 2017'nin başında yapılacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Havalimanının bitirilme süresi ise şartnamede belirtildiği üzere bin gündür. Biz siyasi irade olarak Rize'mizin Ovit TLineli'nden sonraki en büyük projesi olan havalimanı projesini gerçekleştirmiş oluyoruz, Bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde lojistik merkez projemiz var. Onun da proje ihalesini yaptık, şu anda projesi yapılıyor. 310 günlük bir proje süresi var, Projesi bittikten sonra önümüzdeki yıl yatırım programına gelebilmesi için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz. Lojistiği de Ovit Tüneli ile taçlandırdığımızda havalimanımız ve diğer yatırılmalarla birlikte Rize'mizi geleceğe hazırlamış olacağız," Karal, bölgenin imar planlarının durdurulmasından dolayı havalimanı ihalesinin geciktiğini belirterek,şunları kaydetti: "Daha önce açıklama yapmıştım. Haziran ayının sonuna doğru ihalesinin yapılacağını söylemiştim. Haziran sonunda ihalesini yapamadık çünkü maalesef bir sivil toplum kuruluşu mahkemeye başvurdu ve bölgenin imar planlarını iptal ettirdi. Havalimanının ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Bölgenin imar planları durduruldu. İmar planlarının durdurulmasından sonra arkadaşlarımızla birlikte adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında her gün mekik dokuduk ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık. İki ay oradan kaybettik." 



Karadeniz'de İlk Haber



Haber Taka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Arvin Havalimanı ihalesinin iptal edilmesinde endişelenilecek bir durum olmadığını söyledi.


8 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Rize-Artvin Havalimanı ihalesinin, bazı teknik eksikliklerden dolayı iptal edilerek, eksikliklerin giderilmesinin ardından ihale tarihinin yeniden açıklanacağının duyurulması bölgede endişeye neden oldu. Konunun, projenin iptal edildiği yönünde yanlış anlamalara neden olması üzerine açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, "İhale şartnamesindeki bazı teknik detayların eksikliğinden dolayı 8 Eylül tarihindeki gerçekleştirilmesi gereken ihale iptal edildi. Kısa bir süre sonra eksiklikler giderilerek yeniden ihaleye çıkartılacak. Endişeler yersizdir. Bakanlıkta bugünlerde konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacak" dedi.



Taka


Geri Dön