25 / 04 / 2024

Rize'de 300 metrekare arsa 5,5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Rize'de 300 metrekare arsa 5,5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Çayeli Belediyesine ait ilçe merkezindeki üzerinde 2 katlı iş yeri binasının yer aldığı 300 metrekare arsa 5 milyon 500 bin TL'ye ihale ile satışa çıkarıldı.



Çayeli Belediyesine ait ilçe merkezindeki üzerinde 2 katlı iş yeri binasının yer aldığı arsa 5 milyon 500 bin liraya satışa çıkarıldı. Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, değeri yüksek arsa için Belediye Meclisinde uzun bir çalışmadan sonra karar aldıklarını söyledi.

Rize de 300 metrekare arsa 5,5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, belediyenin önceki dönemden devam eden borçları bulunduğunu, gelir ve gider dengesizliği sebebiyle çalışma başlattıklarını dile getiren Çiftçi, 1 milyon lira gelir, 1,2 milyon lira gider olduğunu dile getirdi.

Bağımsız bir kuruluş ve Belediye Meclisinden katılımcılardan oluşan ekibin araziye ilişkin çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Çiftçi, "Arazi gerçek değerini buldu. Bize göre malın değeri alıcı ve satıcı arasındaki talepten oluşur. Bir şeyin talibi varsa değeri vardır." diye konuştu.

İhale sürecini 19 Mart olarak belirlediklerini dile getiren Çiftçi, "Kapalı zarf usulü ihale olacak. Talebi oluşan insanlar belediyeye müracaat edecekler. Fiyatı aslında teklif verenler belirleyecek." dedi.

Çayeli'nin toprağının değerli olduğunu söyleyen Çiftçi, "Biz buralar için ucuz veya pahalı diyemeyiz. Komisyon belirlemiş. Bağımsız bir kuruluş çalışma yapmış. Ortak bir karar alınmış. Gerçek fiyatı piyasa belirleyecek. Biz de buradan gelecek olan parayla daha önceden gelen borcu ödeyeceğiz. Tek amacımız bu. Gayrimenkulü satarken üzülüyoruz. Şehrin en değerli yeri burası." dedi.

Rize'deki arsaları İstanbul ile kıyaslamanın doğru olmayacağını dile getiren Çiftçi, şu şekilde konuştu:

"İmara açık alan konusunda sıkıntımız var. İmarlı alanlar yapıya dönüşmüş. Proje yapmak isteseniz ulaşabileceğiniz çok alan yok. Yaklaşık 15 kilometre uzakta havalimanı yapılıyor. Burada turizm yatırımları yapılacak. Turizm yatırımlarının da ilgi göreni deniz manzaralı olanıdır. Bu açıdan bir turizm yatırımı, geleceğe dönük düşünülebilir. Çok güzel bir otel ortaya çıkabilir. Bizde şehrin kalkınmasını istiyoruz. Bu alanı 55 yıldır aynı kişiler kullanıyor. Çok cüzi miktarlarda 287 lira belediyeye kira veriyorlar. 55 yıldır ödedikleri kiranın toplamı 97 bin lira bile yapmıyor. Bu kadar değerli bir yeri bizim amacımız satıp hemşehrilerimizin yatırım yapması. Burayı bir önceki belediyemiz güzelleştirdi. Biz de burada yeni yatırım ile çevreye güzellik katmasını istiyoruz."

Bu ilçede arsa fiyatları İstanbul Boğazı ile yarışıyor!


 


Geri Dön